Merdiven altlarını değerlendirmek için parlak fikirler

Güncelleme Tarihi:

Merdiven altlarını değerlendirmek için parlak fikirler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 14:53

Bu yazımızda merdiven altlarındaki ölü alanları nasıl işlevli hale getirebileceğinize dair fikirleri derledik. Kimi şıklığı kimi ise pratikliği ile ön plana çıkan bu birbirinden ilginç fikirler arasından mutlaka da size de hitap eden bir ya da birkaç tanesini bulacaksınız.

Haberin Devamı

İki veya daha çok katlı bir evde yaşıyorsanız, merdivenlerin ne kadar fazla ölü alan yarattığını iyi biliyorsunuz demektir. Özellikle de iyi tasarlanmamış merdivenler gördükleri işlevin çok üzerinde bir hacim kaplar ve kullanmadıkları alanları bile kendileriyle birlikte kullanılmaz hale getirirler. Merdivenler yüzünden kullanılmaz hale gelen yerlerin başında ise merdiven altları gelir. Bu yazımızda merdiven altlarındaki ölü alanları nasıl işlevli hale getirebileceğinize dair fikirleri derledik. Kimi şıklığı kimi ise pratikliği ile ön plana çıkan bu birbirinden ilginç fikirler arasından mutlaka da size de hitap eden bir ya da birkaç tanesini bulacaksınız. 

MERDİVEN ALTINDA BİR GARDROP

Merdiven altlarını değerlendirmek için parlak fikirler

Kaynak: Chasewood Furniture

Haberin Devamı

Gardroplar yatak odalarımızda ve hatta evimizin genelinde tek başlarına en çok yer işgal eden mobilyalarımız arasında başı çeker. Büyük ve hantal olmalarına karşın vazgeçilmez olan bu mobilyaların yerine başka bir şey koymamız da mümkün değildir. Ama bu fotoğrafta gördüğünüz parlak fikir, hem merdiven altındaki ölü alan sorununu, hem de yatak odasında kocaman bir gardrop ihtiyacını ortadan kaldırmayı aynı anda başarıyor. Yatak odanızın ve gardrobunuzun mevcut halinden memnun olsanız bile geniş bir yedek depolama alanına her evin ihtiyacı olduğu da inkar edilemez bir gerçek. 

MODERN BİR İÇECEK DOLABI

Merdiven altlarını değerlendirmek için parlak fikirler

Kaynak: Diego Revello Arquitetura S S Ltda  

Bu merdiven modeli aslında ev içlerinde kullanılan pek çok merdiven modeline kıyasla oldukça az yer kaplıyor. Bununla birlikte altı tamamen boş olsa bile bu boşluğu sağlıklı bir şekilde değerlendirmek de kolay değil. Buraya yerleştireceğiniz eşyanın rahatça kullanılabilmesi gerekir. Modern ve şık bir içecek dolabı bu alternatiflerden biri olabilir.

Haberin Devamı

İLHAM VEREN BİR ÇALIŞMA ALANI

Merdiven altlarını değerlendirmek için parlak fikirler

Kaynak: Ploka 8.7

Çalışmak için kullanacağınız alanların, ister müstakil bir oda olsun, ister evinizin herhangi müsait bir alanı, yaratıcılığınızı ve konsantrasyonunuzu pozitif yönde etkileyecek niteliklere sahip olması gerekir. İyi bir tasarım da bu nitelikler arasında önemli bir yer tutar. Estetik olarak ilgi çekici ve şık bir ortam çalışma motivasyonunuzu arttırır. Merdiven altında kalan atıl boşluğa yerleştirilen bu küçük ama şık çalışma masası, boyutlarına ve açık bir alanda olmasına rağmen yaratıclık üzerinde pozitif etki yaratacağını tahmin etmek güç değil.

Haberin Devamı

STİL SAHİBİ BİR DEKORASYON

Merdiven altlarını değerlendirmek için parlak fikirler

Kaynak: HC Interiores

Merdiven altlarında kalan ölü alanları ya da evinizin herhangi bir atıl bölümünü illa ki işlevsel bir amaçla şekillendireceksiniz diye bir kaide yok. Eviniz yeteri kadar genişse ve bütün ihtiyaçlarınıza yanıt veriyorsa, merdiven altını yalnızca estetik amaçla kullanmanız da mümkün. Bu örnekte gördüğümüz oldukça iddialı tasarım, merdiven altlarının dekoratif amaçla nasıl kullanılabileceğine dair oldukça iyi bir örnek sergiliyor.

GENİŞ BOŞLUKLAR İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER

Merdiven altlarını değerlendirmek için parlak fikirler

Kaynak: Viva de Vila    

Haberin Devamı

Geniş bir merdiveniniz ve buna paralel olarak da geniş bir merdiven altı boşluğunuz varsa, o halde bu alan için daha yaratıcı bir çözüm düşünebilirsiniz demektir. Bu örnekte merdiven altında kalan ve neredeyse küçük bir oda büyüklüğünde olan boş alana misafirlerin kullanabileceği ve kolay ulaşılabilir bir noktada bulunan küçük bir banyo yerleştirilmiş. Buna benzer örnekleri zaman zaman ülkemizdeki dubleks evlerde de görüyoruz. Ancak bunlar genellikle bir kısmı tavan eğiminden dolayı kullanılamaz durumda ve oldukça rahatsız mekânlar oluyor. Boş alanları değerlendirme amacıyla yola çıkıp bu tarz çok da şık olmayan durumlar ortaya çıkarmaktan kaçınmak gerekiyor. Bu yüzden merdiveninizin ve merdiven altındaki boş alanınızın nasıl kullanılacağına en başından karar vererek buna uygun bir tasarım yapmanız genellikle sonradan yapılacak uygulamalara kıyasla çok daha iyi bir fikirdir.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!