"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Meral'in rokalı tavuk yemeği

Tavuk etini keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğrayın. Üzerine tuz ve karabiber serpip bir kenarda bekletin.

Soğanları soyup önce ikiye bölün, sonra da incecik yarımaylar halinde doğrayın. Yeşil soğan ve dereotunu da yıkadıktan sonra incecik dilimleyin. Rokanın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir teflon tavaya ya da wok tavasına aktarıp kızdırın. Üzerine tavuk etini ekleyip yüksek ısılı ateşte, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Ocağın altını biraz kısıp soğanları hemen ilave ettikten sonra sık sık karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Üzerine soya sosunu aktarıp ocağın altını iyice kıstıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencerenin kapağını açıp süt kremasını tencereye aktarın, sebzeleri ilave ederek karıştırın. Yemeği 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Yemeğin tuz ve karabiberini kontrol edip gerekirse kırmızı pul biber ekleyin.
Hatta 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir de serpiştirebilirsiniz.

Malzeme listesi

- 4 adet kemiksiz tavuk kalça eti (2 adet tavuk göğüs eti de kullanabilirsiniz.)
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 3 yemek kaşığı
soya sosu
- 1 su bardağı hazır süt kreması (1 küçük paket, 200 ml)
- 2 adet taze yeşil soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet roka

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI