Meraklı Minik merhaba dedi

Güncelleme Tarihi:

Meraklı Minik merhaba dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 00:00

TÜBİTAK’ın okul öncesi çocuklara yönelik yeni çıkardığı dergi "Meraklı Minik" için doğum günü kokteyli düzenlendi. Dergi 3-6 yaş grubuna hitap ediyor.

TÜBİTAK Başkanlık binasındaki kokteyle, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, başkan yardımcıları ve kurum çalışanları ile öğretmenler ve çocuklar katıldı. TÜBİTAK Popüler Dergiler Genel Yayın Yönetmeni Raşit Gürdilek, okurlarıyla bütünleştiklerini, dergi ailesine yeni bir dergiyi daha katmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Meraklı Minik dergisini hazırlamak üzere yaratıcı bir ekibin görevlendirildiğini anlatan Gürdilek, derginin 3-6 yaş grubuna hitap etmesi nedeniyle yazısının az, görüntülerinin ise çok olduğunu belirtti. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güldal Büyükdamgacı da çocukların büyükleriyle birlikte yeni derginin keyfini çıkarabileceklerini kaydetti.

Kitabın içinde neler var?

MERAKLI Minik, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren piyasaya sunulacak. Minik bir köpeğin meraklı bakışının logo olarak seçildiği derginin fiyatı aylık 3 YTL olarak belirlendi. Annelere, babalara ve eğitimcilere yönelik notlara da yer verilen derginin ilk sayısında animasyonlarla karın nasıl oluştuğu anlatılıyor.

3 okula daha beyaz bayrak

MİLLİ Eğitim ile Sağlık bakanlıklarının okulların temizliği ve sağlıklı çevre uygulaması amacıyla başlattığı "Beyaz Bayrak Projesi" çerçevesinde Kırıkkale’de 3 okul bayrak almaya hak kazandı. Proje kapsamında denetlenen Kırıkkale’deki 66 ilköğretim okulu arasından Namık Kemal, Atatürk ve Özel Yakamoz İlköğretim Okulları kentteki en temiz okul seçildiler. Tüm okullara örnek olması amacıyla söz konusu 3 okula beyaz bayrak asıldı ve sertifika verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!