Merak edenlere...

Güncelleme Tarihi:

Merak edenlere...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1997 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Sizler bu satırları okurken, biz Trabzonspor'un kampı nedeniyle Almanya'da olacağız. Elbette ki bütün Trabzonspor camiası, yabancı oyuncuların kalitesi hakkında bilgi edinmek istiyor.

İsterseniz, şu ana kadar bildiklerimi aktarayım. Bir kere, Rada mükemmel bir oyuncu. Trabzonspor'un defansını toparlayacağı kesin. Hırvat santrfor Davori için öylesine şeyler söyleniyor ki, doğrusu bunu ben de merak ediyorum. Ganalı Misse Misse orta saha oyuncusu ama, gole çok yakın... Belçika'nın Cherloi takımının formasını giydiği günlerde, üç yıl Belçika'nın en iyi yabancı oyuncusu seçilmiş. Yırtıcı ve hırslı bir yapıya sahip. Ancak Sporting Lizbon Takımı'nda oyandığı günlerde, antrenörü ile sorunları olduğundan, birkaç aydır forma giymiyormuş.

İşte yabancı transferlerin özet biyografileri... Ama gerçekleri elbette ki, ancak Almanya'da yapılacak özel maçları izledikten sonra söyleyebiliriz. Çünkü Şota'nın dışında Trabzonspor'un, yabancı oyuncuda çok yanıldığını hepimiz biliyoruz.

ALT YAPIYA YÖNELMELİ

Burada şimdi, önemli bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. sevgili Yılmaz Vural, sürekli hazır oyuncu istiyor. Ve bana göre de gençlere yeterince şans tanımıyor. Artık ülkemizde, hazır olan kaliteli oyuncuların transferinin çok zor olduğunu hepimiz gördük. Trilyonlarla konuşulan bu oyuncuların transferlerinin zorluğu düşünülürse, demek ki bir şeyler yapmak gerekiyor. Yani alt yapıya yönelmek gibi... Bundan başka da çözüm yok.

Benim Yılmaz'a tavsiyem, Özkan Sümer'le iyi bir diyaloğa girmesidir ve Trabzonspor'un geleceği için bu gençlere yeri geldiğinde mutlaka şans tanımasıdır. Fatih gibi bir yetenek, kaybolmak üzere. Efendim; kafa yapısı bozukmuş gibi savsatalar beni ilgilendirmez. Bir teknik adam, sadece taktisyen değil, yeri gelince psikolog da olmalıdır. Şayet Fatih'in kafasında bir arıza varsa ya onu düzeltirsin, beceremezsen de dışlarsın hepsi o kadar...

Evet; böyle bir görüntüyle Almanya'dayız... Şota'nın dışında elindeki kadroyu muhafaza eden Trabzonspor'un gücü zaten biliniyor. Şayet bu yabancılar beklenildiği gibi çıkarsa, mesele yok. Aksi halde Trabzonspor hüsrana uğrar ki, bunun altından kimse kalkamaz. Dahası, Yılmaz Vural ve ekibinin de sonu olur. Tüm hayali, büyük bir takım çalıştırmak olan Yılmaz Vural ya bu işi başarmalı ya da kendinde o gücü göremiyorsa çark etmelidir. O nedenle Yılmaz'a tavsiyem az konuşup, çok çalışmasıdır!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!