Menteşe'de ağız ve diş sağlığı merkezi hizmette

Güncelleme Tarihi:

Menteşede ağız ve diş sağlığı merkezi hizmette
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 11:17

Menteşe'de ağız ve diş sağlığı merkezi hizmette

Haberin Devamı

MUĞLA'nın merkez ilçesi Menteşe'de, 2008'den bu yana prefabrik binada hizmet veren Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için 7 bin 852 metrekarelik alan üzerine inşa edilen modern bina tamamlandı. Muğla Valisi Amir Çiçek, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte, hizmete giren yeni binada inceleme yaptı.

Menteşe İlçesi'nde 2008 yılında kurulan Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yeni hizmet binasına kavuştu. 572 metrekarelik prefabrik alanda hizmet veren merkez artık 7 bin 582 metrekarelik alan üzerine kurulan modern binada hizmet vermeye başladı. Muğla Valisi Amir Çiçek, yeni binasında hizmete başlayan merkezi ziyaret ederek incelenmelerde bulundu. Vali Çiçek'e; Ak Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer, Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rıza Murat Himoğlu, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal eşlik etti.

Bir süre yeni hizmet binası gezen ve yetkililerden bilgi alan Vali Çiçek, "Vatandaşımız böyle bir güzel mekanda tedavi görmenin, doktorumuz böylesine modern bir binada hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor. Yeni hizmet binası Muğla için hayırlı olsun. Ağız Diş Sağlığı Merkezi 2008 yılında kurulmuş. Sağlığı, insanı düşünen yönetim, hükümet zaten o tarihte bu merkezi açmış. 40 ünitelik merkezimizin yeni binasının temeli geçtiğimiz yıllarda atılmıştı. Kent merkezine gerçekten böyle bir modern binanın hizmet vermesi hükümetimizin insan odaklı çalışmasını, bakanlığımızın önem verdiğini, milletvekillerimizin sağlık turizmine önem verdiğini net olarak gösteriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan odaklı hizmet budur" dedi.

MERKEZİN ÖZELLİKLERİ

Menteşe İlçesi'nde yapımına 2015'de başlanılan Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 7 bin 483 metrekarelik alan üzerine kuruldu. 2015'de 10 milyon 519 bin liraya ihale edilen yeni hizmet binası 5 kattan oluşuyor. 104 kişilik konferans salonuna sahip olan 40 ünitelik merkeze 3 milyon 385 bin liralık tıbbi cihaz ve demirbaş alımı gerçekleştirildi. Yeni hizmet binasında birçok ağız ve diş sağlığı merkezi ile diş hekimliği fakültelerinde yer almayan dental tomografi cihazı da yer alıyor.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!