Menevşe: Projelerimizle Adana'nın vizyonunu değiştirdik

Güncelleme Tarihi:

Menevşe: Projelerimizle Adananın vizyonunu değiştirdik
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 12:50

Menevşe: Projelerimizle Adana'nın vizyonunu değiştirdik

Haberin Devamı

ADANA ,(DHA)- ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana'nın ekonomik göstergelerinin daha iyi seviyelere ulaşması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. 
1 Nisan ve 7 Nisan'da yapılacak seçimlerle Meslek Komitesi, Meclis ve Yönetim Kurulu yenilenecek olan ATO'nun son meclis toplantısı Tarkan Kulak'ın başkanlığında yapıldı. Meclis Başkan Tarkan Kulak, 5 yıllık dönemde görev alan meclis ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Tarkan Kulak, “Vizyon odaklı, yenilikçiliği öne çıkaran, kalkınmayı hedef yapan çalışmaları, Meclis Başkanlığı dönemimden önceki 4 yıllık komite üyeliği, 4 yıllık yönetim kurulu üyeliği ve profesyonel iş yaşamımın tecrübesi ile siz kıymetli meclis üyelerimizin yönetim kurulumuzun ve odamız idari personelinin destekleriyle hep birlikte başarabilmiş olmaktan dolayı son derece mutluyum, gururluyum" dedi.
YAPTIKLARINI ANLATTI
Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de yaptığı konuşmada, 5 yıllık süreçte gerçekleştirilen projeleri anlattı. Odaların iki tip görevleri bulunduğunu, bunlardan ilkinin kayıt, tescil ve belgelendirme gibi kamu görevleri, ikincisinin de son dönemlerde hızla gelişen özel sektör destek hizmetleri olduğunu anlatan Menevşe, "Kamusal görevlerimizde mükemmeliyeti hedeflerken, özel sektör destek hizmetlerinde de Türkiye'nin en yenilikçi ve en iddialı odası olmayı hedefledik. Bu hedefimizi de sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz kanaatindeyim. Bu süreçte günlük rutinden çıkıp üyenin yolunu açmak, ticaretini kolaylaştırmak, yeni projelerle katma değer ve istihdam yaratmak, eğitim ve desteklerle üyeyi ihracata ve dünyaya açmakö mantığıyla daha geniş yelpazede hizmetler geliştirdik. Günlük işlerle, anlık fikirlerle değil orta ve uzun vadeli planlı projelerle, her üyenin ticaretini geliştirmek için kendine uygun destekler bulabildiği bir oda haline geldik" diye konuştu. 
HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI
Adana'nın üretim ve ihracat alanındaki vizyonunun değişmesi ve gelişmesi yönünde ezber bozan çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Atila Menevşe, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan bir diğer projemiz de Adana Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'dir. 3 bin dönümlük alanda başlayacak bu proje, önümüzdeki yıl 6 bin dönüme çıkacak. Haziran 2018'de Tarım OSB'mizin mühendislik ve arsa tahsis işlemlerini yapacağız. Tarımsal verimliliği 10 kat artıracak ve bu proje, Tarım Bakanlığınca çok yakından izlenmekte ve diğer bölgelere örnek çalışma olarak gösterilmektedir. Bakanlığımız inşallah bu projeyi Adana'dan başlayarak Türkiye'ye model olarak yaymayı planlanmaktadır.  Şu anda 16 bin dönümü aşan bir talep var. Bu da, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Tespit ettiğimiz bir diğer önemli sorun da Adana'da sanayinin plansız ve dağınık yapılaşmasıydı. Kent merkezinde üretim yapan 5000 civarında üyemiz mevcut. Bu üyelerimiz  bulundukları yerde, depolama, mal indirme, müşteri kabul etme, kapasite geliştirme gibi birçok açıdan sıkıntılı. Devletimizin de desteğiyle Ayakkabıcılar sektöründen başlayarak bu soruna siteleşme ve kümelenme modeli ile çözüm ürettik. Ayakkabıcılar sitemizin yer tahsisi ve protokolleri yapıldı. Tekstilcilerimiz için de yer tahsisini tamamladık. Gıda ihtisas, su ürünleri, mahrukatçıların siteleşme süreçleri de devam ediyor. İnşallah makine, hırdavat, oto sanayi, elektrikçiler, mermerciler, peyzaj gibi tüm sektörleri siteleştirerek üyelerimizi ve Adana'yı bu dağınıklıktan ve verimsizlikten kurtaracağız."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!