Menevşe: Adana festivaller kenti olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

Menevşe: Adana festivaller kenti olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 12:56

Menevşe: Adana festivaller kenti olma yolunda

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana'nın çeşitli alanlarda düzenlenen organizasyonlar ile 'festivaller kenti' olma yolunda ilerlediğini söyledi. 
ATO meclis toplantısında konuşan Başkan Menevşe, kentin sahip olduğu kültürel değerlerin ön plana çıkarılması için tüm kurum ve kuruluşlara destek çağrısı yaparak "Adana'nın tanıtımı ve kültürel değerlerinin katma değere dönüştürülmesi için yepyeni bir yol haritası belirledik. 6-8 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Adana Lezzet Festivali ile önemli bir sınav vereceğiz. Amacımız, Adana'yı yılın her döneminde sürecek farklı etkinliklerle festivaller kentine dönüştürmektir" dedi. Menevşe şöyle devam etti: 
"Adana'nın kent algısını olumlu yönde geliştirmek amacıyla uzun zamandır güzel çalışmalar yürütüyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalıyla yakalanan ivmenin daha da artması ve Adana'nın güzellikleri ve etkinlikleriyle anılan bir şehir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana Film Festivali, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Kebap Festivali, Rock Festivali gibi yıl boyu festivallerle anılan bir kent olma yolundayız. Yaz sezonundan kış sezonuna geçiş döneminde yine büyük ve ulusal düzeyli bir festivalimizin olması gerektiğini düşündük. ATAK A.Ş. girişimiyle Adana Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Odalarla bir araya gelerek Adana Lezzet Festivali'ni düzenlemeye karar verdik. Yaklaşık iki aydır kurum temsilcilerimiz altyapı çalışmalarını yapıyorlar. Ulusal düzeyli birçok turizm firması 6-7-8 Ekim'deki Adana Lezzet Festivali'ni önemli bir etkinliğe dönüştürerek bu tarihleri kapsayan Adana turlarını satmaya başladı. Oteller ile uçaklarda doluluk oranları oldukça yüksek. Bu etkinliğe şehir dışından 5 ile 10 bin arasında ziyaretçi bekleniyor."
MÜZİK EŞLİĞİNDE LEZZET GÜNLERİ
Program kapsamında, kentin her yanında müzik eşliğinde Adana Kebabı, şalgam, analı kızlı, mumbar, şırdan, içli köfte, karakuş tatlısı ve bici bici gibi lezzetlerin ziyaretçilerle buluşacağını ifade eden ATO Başkanı, şunları kaydetti: 
"Aynı zamanda yılın ilk narenciyelerine, pamuk tarlalarına, hasat turizmi programları yapılacak. Yemek yapım atölyeleri, gastro şovlar, şehir gezisi, müze ve tarihi bölge gezileri, söyleşiler, sergiler, sanatsal aktiviteler, sokak aktiviteleri ile süslenecek festivalimize ünlü şefler, yemek programcıları, ünlü gazeteciler ve köşe yazarları da konuk olacak."
ŞALGAM VE SALÇA TESCİLİ
Menevşe, Adana Kebabı'nı tescilleyerek tüm dünyada tanınmasını sağladıklarına işaret ederek "Adana'ya özgü şalgam ve kırmızı biber salçasının tescil edilmesi için de başvurularımızı yaptık. Amacımız, kültürel zenginliklerimizi ekonomiye kazandırırken, diğer yandan da kentimizin tanınırlığını en üst seviyeye çıkarmaktır" diye konuştu.
 
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!