Menderes’te Teknolojik Dönem Başladı

Güncelleme Tarihi:

Menderes’te Teknolojik Dönem Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 11:30

Menderes Belediyesi tarafından İzmir’de ilk ve tek olma özelliğiyle dikkat çeken Tek Tuşla Menderes projesinin tanıtımı yapıldı. Proje ile Menderesli vatandaşların belediye hizmetlerine rahatlıkla ulaşmasını amaçlandı.
Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile hayata geçirdiği Tek Tuşla Menderes projesinin tanıtım toplantısı Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun ev sahipliğindeki toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker, Menderes Belediyesi Meclis Üyeleri ve belediye birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. İZKA’nın, “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı ” kapsamında, 750 bin Türk Lirası (TL) tutarında hibe alınarak hazırlanan ve 1 milyon TL’ye mal olan projenin tanıtımını Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürü Kazım Evren Posacı gerçekleştirdi. Menderesli vatandaşların belediye hizmetlerine rahatlıkla ulaşmasını amaçlayan proje kapsamında İzmir’de ilk ve tek olan uygulamalarda hayata geçirildi.
HAYATI KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMALAR
Elektronik belge yönetim sisteminden, araç takip sistemine, yeni web sitesinden, kent rehberine, Mendroid akıllı telefon uygulamasından, 360 derece Menderes ve IP Santral sistemine kadar birçok uygulamayı içerisinde barındıran Tek Tuşla Menderes projesi ile vatandaşların hizmete bir tuş kadar yakın olması amaçlandı. Uygulamalar ile vatandaşlar belediye hizmetlerine rahat ve kolay ulaşırken, ilçeyle ilgili bilgi, etkinlik ve hizmet detaylarına da rahatlıkla ulaşabiliyor.
İZMİR’DE İLK VE TEK
Tek Tuşla Menderes projesinde yer alan birçok uygulama İzmir’de ilk ve tek olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Mobil ortamda elektronik imza, evrak takip sistemi kapsamında mail gönderimi, harita tabanlı istek ve şikayet sistemi, tıkla konuş uygulamaları ve özellikli kiosklar proje kapsamında İzmir’de ilk kez Menderes Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulamalar.
ENGELLİ VATANDAŞLAR UNUTULMADI
Projede yer alan Mendroid uygulamasında görme engelli vatandaşların belediyeden haber alması için sesli okuma motoru uygulamaya konulurken, engelli şarj istasyonu olarak da hizmet veren ve ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen kiosklar ile engelli vatandaşların akülü iskemlelerini şarj edebilme olanağına da sunuluyor.
10 NOKTADA ÜCRETSİZ İNTERNET
Vatandaşların internetten faydalanabilmesi için akıllı direkler ve kiosklar ile ücretsiz wifi hizmeti de sunuluyor. Ücretsiz wifi uygulaması Gümüldür, Özdere, merkez pazaryeri, kültür merkezi, Görece, Aykut Vural Parkı, ilçe meydanı ve Oğlananası’nda olmak üzere 10 noktada vatandaşın hizmetinde.
“İNŞALLAH DİĞER BELEDİYELER DE ÖRNEK ALIR”
Menderes Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek bir belediye olduğunun altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Menderes’e derdi olan bir adam geldi ve İzmir’de Türkiye’de destan yazıyor. Menderes Belediye Başkanımız ortaya koyduğu modellerle örnek gösterilen bir belediye başkanı. Her gün mutlaka bir Menderesli hemşehirlimizin derdi için arar, görüşürüz. Tuttuğunu koparıyor. İnşallah çok daha büyük hizmetleri Menderesimize kazandıracak. Menderes’e gelsinler ve AK Parti belediyeciliğinin farkını görsünler istiyorum. İnşallah İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler de örnek alır. Arkadaşımızın projesinin, taklit edilerek tüm Türkiye’ye sıçrayacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.
İLÇENİN GELİŞİMİ ADINA ÇALIŞIYORUZ
Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ise “Bulunduğumuz yer için hep en iyisini yapmak zorundayız. Bu İlçenin hep daha iyiye gitmesi için çalışmalıyız. İlçemiz her alanda öncü bir ilçe, Türkiye’de nadide ilçelerden bir tanesi. Bu anlamda görevde olan bizlere de daha çok çalışmak düşüyor. Bizlerin hayalleri, hedefleri, planları ve eylemi olmalı. Menderes’in gelişimine katkı koyan herkese teşekkür ederim. Menderes Belediye Başkanımız Sayın Bülent Soylu’ya da verdiği hizmetler için teşekkür ederim, ekibi ve kendisine başarılar dilerim” diye konuştu.
“TAKLİTTEN UZAK, TAKLİT EDİLECEK BİR PROJE”
Toplantıda konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, projenin taklitten uzak ama taklit edilecek bir proje olduğu belirterek, “Birçok belediyenin düşünüp başladığı bir ton para harcayıp yarıda bıraktığı ve bir türlü hayata geçiremediği projeyi hayata geçirdik. Bu hayata geçirdiğimiz proje 1 aydır çalışıyor, vatandaşlarımız kullanıyor. Vatandaşlarımızdan gelen tepkilerden ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Tam 1 yıldır üzerinde çalıştığımız emeğin sonucu. Taklit değil, tamamen kendine özgüdür. Taklitten uzak ama taklit edilecek bir projedir. Hem Türkiye’de hem İzmir’de içinde birçok ilkleri barındıran bir projedir. Tamamen alın teri ve Menderes’e Menderesli’ye duyulan aşkın sevdanın projesidir” dedi.
“MENDERES BELEDİYESİ KAPILARINI SONUNA KADAR AÇMIŞTIR”
Projenin ‘Menderes Belediyesi kapılarını sonuna kadar vatandaşına açmıştır’ mesajı verdiğini ifade eden Soylu şöyle devam etti: “Belediyeden imar durumu almak istiyorsanız ya meclis üyesini bulacaksınız ya da başkanı bulup bir şekilde bir yerlere ulaşıp istediğiniz bilgilere ulaşmak için badireler atlatıyorsunuz. Biz yola çıktığımızda ‘kapımız vatandaşımıza sonuna kadar açık olacak, her zaman yanında olacağız, beş yılda bir kapısını çalıp oyunu isteyen olmayacağız, içerdeki işleyişle beraber sonuna kadar kapılarını size açacak’ demiştik. Menderes Belediyesi başkanın değil, Menderes’indir. Bu projeyle karanlıkları aydınlatıyoruz. Düne kadar istediğini almak için birçok badire atlatan vatandaşımız istediği bütün bilgilere bu projeyle ulaşacak.”
“CEFA ÇEKMEDEN SEFA SÜRÜLMEZ”
Yapılan bazı eleştirilere de yanıt veren Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizin kazılmayan hiçbir yanı kalmadı. Menderes, çok büyük bir şantiye haline geldi. Belli eziyetler çekiliyor, lastiğimiz de patlıyor arabamızın altı da sürtüyor. Siyasi anlamda çok büyük risk aldık. Her tarafı kazdık, ayağa kaldırdık. Günde 5 kere elektrik kesintisi yaşıyorduk. Bir taraftan Tedaş, bir taraftan doğalgaz, bir taraftan Telekom çalışıyor. Biz tüm eleştirileri göze alarak Menderes’e duyduğumuz sevgiden ötürü göğüslüyoruz. Hiçbir şekilde kendi siyasi geleceğimizi, koltuğumuzu malzeme edip bu hizmetlerin getirilmesi konusunda ket vurmuyoruz. Sonucu ne olursa olsun, bize çıkarılacak fatura ne olursa olsun, Menderes’e gelecek hizmetten önemli değildir. Marifet iltifata tabidir. Siyasilerimizden en azından gösterilen çalışmaya verilen emeğe saygılı olmalarını önemle rica ediyorum. Cefa çekmeden sefa sürülmez. Yeni Menderes’i inşa ediyoruz. İki buçuk yıl sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hiçbir doğum sancısız olmuyor. 2019’a yeni Menderes ile gireceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!