Menderes Bulvarı projesi beklemede

Güncelleme Tarihi:

Menderes Bulvarı projesi beklemede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 10:03

Menderes Bulvarı projesi beklemede

Haberin Devamı

 

Adana'nın Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Bulvarı'nda uygulanacak proje konusunda ilgili bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi arasında henüz bir anlaşma sağlanamayınca, halkın beklentisi de bir türlü karşılanamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kendilerinin projeyi hazırlayıp kamuoyunun da bilgisine sunduğunu ancak 2 bakanlığın burada devlet bütçesinden yatırım yapılacağını açıklaması ile uygulamaya geçemediklerini söyledi. Sözlü, 15 Temmuz'dan sonraki sıcak gündem nedeniyle de konunun şimdilik beklemede olduğunu belirtti.
Yaz döneminde Adanalıların nefes alabildiği piknik alanları ve çay bahçelerinin bulunduğu göl kıyısında projenin uygulanması öncesi kaçak yapılar ve ruhsatsız kafeler yıkılırken, uygulama gecikince yeniden kaldırımlar gelişigüzel kafeler tarafından işgal edildi. Başkan Sözlü, kaldımlarına örtüler serilerek gelişigüzel piknik yapılan görüntünün Adana'ya yakışmadığını, bu nedenle projeyi önemsediği de söyledi.
ÖDÜLLÜ PROJE
Uygulaması geçikince beklemeye alınan proje ise şu şekilde hazırlanmıştı;
Adana Valiliği, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Milli Emlak Bölge Müdürlüğü, ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, AGİAD ve Peyzaj Mimarları Odası'nın katkılarıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Projeler Şube Müdürlüğü'nce yürütülen proje, "Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması"nda birincilik ödülü alan projeden yararlanılarak hazırlandı. Rekreasyon alanındaki çocuk oyun alanlarında, kent kültürünün tanıtımı için özellikle kaybolmaya yüz tutan Adana'ya özgü çocuk oyunlarının yeniden gün yüzüne çıkarılması hedeflendi. Proje ile Menderes Bulvarı'nın, kesintisiz bisiklet yolları, yaya ve koşu yollarıyla konser ve festival gibi sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı bir cazibe merkezine dönüştürülmesi amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!