MENA ülkelerinden iş adamları Adana'da

Güncelleme Tarihi:

MENA ülkelerinden iş adamları Adanada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 16:13

MENA ülkelerinden iş adamları Adana'da

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Kalkınma Ajansı (Ç KA) evsahipliğinde Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen iş adamları Adana'da buluştu.
Ordadoğu ve Afrika bölgesinde, 'MENA ülkeleri' olarak bilinen coğrafyadan gelen iş adamları, ekonomik işbirliği olanaklarının geliştirilmesi amacıyla temaslarda bulundu.
Katar, Umman, Yemen ve Suudi Arabistan'dan katılımın olduğu toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ortadoğu'nun 'sıkıntılı' bir bölge olduğunu ve sorunların çözümünde bölgedeki tüm ülkelere sorumluluk düştüğünü söyledi. Ortadoğu'daki ülkelerin ticaret potansiyellerini kendi aralarında da kullanması gerektiğini ifade eden Sözlü "Müslüman coğrafyasında ülkeler ve milletler birbirlerini gerçekten severek samimi bir işbirliği ile ticaret yapmalı, refahı yakalamalı. Refah arttıkça bölgenin ekonomik, sosyal olarak çıtası yükselecektir" dedi. Coğrafyanın 'kader' olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
"Bu coğrafyanın kaderini olumlu hale dönüştürmek noktasında bu coğrafyada yaşayan herkes sorumluluk altındadır. Allah rızası için de bu sorumluluğu yerine getirmek zorundadırlar. İş birliğimiz gelecekte yüksek medeniyet inşa etmek üzere fırsatlar verecektir. Biz bunu kardeşlerimizle gerçekleştirmek istiyoruz. Adana olarak Adana halkı, tüccarları, sanayicileriyle bu iş birliğine hazırız."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!