Memurlar en yüksek maaşı Seyhan’da alacak

Güncelleme Tarihi:

Memurlar en yüksek maaşı Seyhan’da alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 14:56

Memurlar en yüksek maaşı Seyhan’da alacak

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'nın Seyhan İlçe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Adana Şubesi, 2018 yıllını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşme ile birlikte memurlar ortalama yüzde 25 zam alırken bu zam ayrım yapmaksızın tüm devlet memurları ve sözleşmeli personeller için uygulanacak. Alınan zam ile birlikte Adana’da belediyeler arasında en yüksek maaşı Seyhan Belediyesi memurları alacak.
Seyhan Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası TÜM BEL-SEN Adana Şubesi, 2018 yıllını kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşme, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt’un da katılımıyla Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle imzalandı.
Sözleşme ile birlikte Seyhan Belediyesi’nde çalışan memurlar birçok hak ve ayrıcalıktan faydalanacak. Ortalama yüzde 25 zammın yapıldığı sözleşmede sosyal denge ikramiyesine yüzde 77 zam yapılmış olacak.
İŞÇİDEN YANAYIM
Kendisinin sözleşme aşamasında işçiden yana olduğunu ve masanın iki tarafında da bulunduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda yüzü emeğe dönük biri olarak herkese adil ve ayrımsız zam yaptıklarını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Bizim mantalitemiz farklı, bizde farklı olmalıyız zaten. Sadece söylemlerimizle değil hereklerimizle, tavrımızla farklı olmalıyız. Söylem kolay. Herkes konuşur ama önemli olan sözüyle eyleminin bir olmasıdır. Bu sözleşme vicdanımızı memnun etmiştir. Hepinize hayırlı olsun. Herkesin mutlu olduğu bir sözleşme olmuştur. Bu sene ikramiye koyduk. Bundan sonrada yüzü emekten yana olan başkana 1 Mayıs’ta ikramiye vermek yakışır” şeklinde konuştu.
Çok önemli bir sözleşmenin altına imza attıklarını belirten Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Bozkurt, “Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere emeği geçenlere tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çok önemli bir işe imza atıyoruz. Daha önce Zeydan başkana söylemiştim; Adana’nın yıldızısınız bunu çalışmalarınızla hizmetlerinizle görüyoruz. Bu Türkiye’nin birçok yerinden gözleniyor. Bunu emekçilere yönelik yapacağınız yeni bir adımla 3 adım öteye geçireceksiniz gibi görünüyor. Bugün attığımız imza bunun bir kanıtıdır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından sözleşme karşılıklı olarak imzalandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!