Memnun şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Memnun şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yamaha-Castrol Takımı ve bir numaralı pilotu Süleyman Memnun, Türk Motosiklet Sporları tarihinin ilk Balkan şampiyonu oldu...

Tarih yazdı

Ünlü motosikletçimiz Süleyman Memnun, son ayağı Romanya'da yapılan Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası'nda şampiyon olurken tarih yazdı. Türkiye'deki ilk ayakta üçüncü, Bulgaristan'da birinci, Yunanistan'da dördüncü, Romanya'nın Bükreş kentinde ise ikinci olan Memnun, 74 puanla motor sporları tarihimizin ilk Balkan şampiyonu olurken, Murat Gül 29 puanla dördüncülüğü elde etti.

Süleyman'a tuzak

Yamaha-Castrol Takımı ve bir numaralı pilotu Süleyman Memnun, Baneasa Havaalanı pistinde süper Sport adı verilen ve 600 cc hacimli motorların yarıştığı şampiyonanın son turunda talihsiz bir olay yaşadı. Tur bindirmeye hazırlandığı bir grup pilot, Süleyman'ın önünü kapayınca sporcumuz kukalara çarptı. Şampiyonluğu riske atmak istemeyen Memnun, 1 saniye farkla yarışı ikinci sırada bitirdi.

Hedef, Avrupa

Basın toplantısına motosikleti ile giren Memnun, hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu belirtirken, Yamaha-Castrol Takımı Direktörü Osman Lav, bu tarihi başarı için Romanya'da iki motorla gittiklerine değinerek, ‘‘Biz Bulgaristan'da şampiyon olup puan farkını 11'e çıkarttıktan sonra önce Romanya'da Balkan Şampiyonluğu'nu hedeflemiştik. Bunu başardığımız için mutluyuz’’ dedi.

Süleyman Memnun, Romanya'daki yarışta 1 saniye farkla ikinci olurken, topladığı genel klasman puanlarıyla Balkan Şampiyonluğu'na ismini yazdırmanın sevincini yaşıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!