Meme Kanserine Karşı Bilinçlendirme Semineri

Güncelleme Tarihi:

Meme Kanserine Karşı Bilinçlendirme Semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 09:43

ADANA OPTİMUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE 4 ARALIK CUMA GÜNÜ “MEME KANSERİ İLE MÜCADELE VE ERKEN TANI” SEMİNERİ DÜZENLENİYOR.

Kadın kanserleri içinde en sık görülen ve akciğer kanserinden sonra en fazla ölüm nedeni olan meme kanserine karşı farkındalığı artırmak amacıyla Adana Optimum Alışveriş Merkezi’nde 4 Aralık Cuma günü “Meme Kanseri ile Mücadele ve Erken Tanı” semineri düzenleniyor.
“Anne Baba Destek Programı -19” kapsamında düzenlenecek ücretsiz seminer 10.30-11.30 saatleri arasında Optimum’daki Avşar Sineması’nda gerçekleştirilecek.
Adana, Seyhan, Çukurova, Güney, Tepebağ, 5 Ocak Rotary Kulüpleri ile Rönesans Eğitim Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek seminerde Dr. Nilgün Kocabıyık, katılımcıları meme kanseri konusunda bilgilendirecek. Dr. Nilgün Kocabıyık, meme kanserlerinin ölümcül sonuçlara yol açmadan tedavisinde en etkili yol olan erken tanının önemi ve yeni tanı yöntemleri konusunda da aydınlatıcı bilgiler verecek.
HER SEKİZ KADINDAN BİRİNİ TEHDİT EDİYOR
Meme kanseri, dünya genelinde tüm kadın kanserlerinin yüzde 24’ünü, kanserden ölümlerin ise yüzde 14’ünü oluşturuyor. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalandığı bildirilirken nadir de olsa erkeklerde de meme kanseri görülebiliyor. Araştırmalar meme kanseri görülme sıklığının giderek arttığını işaret ederken, erken teşhis hayat kurtarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!