Meme kanseri tedavisinde işaretleme yöntemi

Güncelleme Tarihi:

Meme kanseri tedavisinde işaretleme yöntemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 12:05

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'meme tümörü işaretleme işlemi' ile meme kanseri olan hastalar için daha güvenli bir cerrahi yöntem uygulanmaya başlandı. Bu yöntem sayesinde hastanın memesi alınmadan tedavi olma şansının arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

 

Ameliyat öncesinde ilaç tedavisi alması gereken meme kanseri hastalarına yönelik, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Koray Baş ve Radyoloji Uzmanı Uz. Dr. Gül Çolakoğlu tarafından üzerinde çalışılan 'meme tümörü işaretleme işlemi' Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarıyla uygulanmaya başlandı. Yöntem hakkında bilgi veren Doç. Dr. Koray Baş, "Bu yöntem ile memedeki tümöral kitleye ultrason eşliğinde lokal anestezi altında birkaç milimetre boyutunda özel işaretleyiciler (marker) yerleştiriliyor. Ameliyat öncesi ilaç tedavisi (Neo-adjuvan Kemoterapi) ile küçülen, hatta bazen görüntüleme yöntemleriyle dahi görülemez hale gelen bu tümöral alanların gözden kaybolması engelleniyor. Bu işaretleme tekniği sayesinde ilaç tedavisi sonrasında ameliyat ile çıkartılacak alan net olarak belirlenebildiği için; daha güvenli bir cerrahi uygulamanın yanında, memenin korunması ihtimali arttırılarak daha iyi kozmetik sonuçlar elde edilebiliyor" dedi.

Haberin Devamı

Meme tümörü işaretleme işlemi uygulanan evli ve 2 çocuk anesi Seyhan Çalman "Doktorum, tedavim süresince önce kemoterapi, sonra ameliyat daha sonra ışın tedavisi alacağımı söyledi. Psikolojik olarak moral bozukluğu yaşamıyorum. Herhangi bir korku ve endişem de yok, çünkü güvenli ellere kendimi emanet ettim. Hem bir araştırma hastanesi olan hastanemize hem de doktorumuza güveniyor ve inanıyorum. Doktorumuz Koray Bey'in yeni uygulayacağı bir metot ile tedavi kapsamı gereği sol göğsümde belirleme, yani işaretleme yapıldı. Bu sayede göğsümün alınmaması da söz konusu. Görsel anlamda benim için bu durum çok önemli. Bundan dolayı umutluyum ve mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!