Meme kanseri sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Meme kanseri sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 16:53

Meme kanseri sempozyumu

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Meme Kanseri Sempozyumu düzenlenecek.

1-31 Ekim tarihleri arasında tüm dünyada 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olarak bilinen etkinlik kapsamında, yarın Kepez Devlet Hastanesi 15 Temmuz Demokrasi Konferans Salonu'nda düzenlenecek sempozyuma, Aile Hekimleri Derneği, Türk Radyoloji Derneği ve KADEM gibi sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Sempozyumda, Türkiye ve Antalya'da meme kanseri taramaları ve erken teşhiste gelinen nokta, meme kanserinde tıbbi ve cerrahi tedaviler, memesi alınmış kadınlarda estetik tedavi seçenekleri, ileri dönem kanser vakalarının yakınlarına verilmesi gereken eğitim ve destekler, ileri dönem kanser vakalarında ağrı ve istenmeyen etkilerin yönetimi gibi konular iki farklı salonda oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek.

Sempozyuma, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Ulusal Mamografi Raporlama Merkezi ve Türk Radyoloji Derneği'nden konuşmacılar katılacak. Meme kanseri taramalarına giderek erken teşhis edilmiş 3 kadın da konuşmacı olarak sempozyuma katılacak ve yaşadıkları zorlu süreci anlatacak.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Uzman Dr. Oya Dirican, sempozyuma ayrıca, aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, özel ve kamu hastane yöneticileri, genel cerrahi uzmanları, radyoloji uzmanları, palyatif bakım ve kemoterapi hemşireleri, evde sağlık hizmeti sunan sağlık ekipleri, tıp fakültesi ve hemşirelik fakültesi öğrencileri ile meme kanseri ile mücadeleye gönül verenlerin davet edildiğini açıkladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!