Meme Kanseri Konusunda Bilinmeyenler Bakırköy’de Masaya Yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Meme Kanseri Konusunda Bilinmeyenler Bakırköy’de Masaya Yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 17:12

Dünyada ve Türkiye’de kadınları tehdit eden en büyük sağlık sorunları arasında yer alan meme kanseri hakkında bilinmeyenler Bakırköy’de masaya yatırıldı.
Bakırköy Belediyesi, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında Meme Kanseri Semineri düzenleyerek ilçedeki kadınları bilgilendirdi. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile ortaklaşa düzenlenen seminere Prof. Dr Mikdat Bozer, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Çipe, Doç. Dr. Orhan Şencan konuşmacı olarak katıldı. Bakırköy Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, meme sağlığı konusunda bilinmeyenler konuşuldu.
"KADINLARDA MEME KANSERİ, ERKEKLERDE AKCİĞER KANSERİ İLK SIRADA"
Konferansta meme sağlığını etkileyen unsurlar üzerinde duran Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Çipe Türkiye’de kanserin çeşitlerinin cinsiyetler üzerinden dağılımının farklılık gösterdiğini belirtti. Çipe, ”Erkeklerde en çok akciğer kanseri, prostat ve mesane kanseri olarak gitmekte kadınlarda ise en çok görülen kanser meme kanseridir. Daha sonra tiroit ve akciğer kanserleri takip ediyor" dedi.
"MEME KANSERİ ERKEKLERDE DE GÖRÜLÜR"
Her sekiz kadından birinin hayatı boyunca meme kanseri ile karşılaşacağını söyleyen Çipe, "Kadınlardan en çok görülen kanser meme kanseri olmasına karşın ölümlerin ikinci sırada yer alması meme kanserinin daha kolay tedavi edilebilir olduğunu göstermektedir. Cinsiyet risk faktörüdür. Meme kanserinin hemen hemen hepsi diyebileceğimiz oranlarda kadınlarda görülür ama meme kanserinin erkelerde de çok nadir göründüğünü bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.
"MEME KANSERİNDE ÖNCELİK RADYOTERAPİ VE KEMOTERAPİ"
Meme kanseri tedavisinde ilk önceliğin radyoterapi ve kemoterapi olduğunu belirten Prof Dr. Mikdat Bozer, "İleriki aşamalarda cerrahi işlemi öne alıyoruz . Yapılan tedavi de bu planları etkiliyor. Özetle hastanın sağlık durumunun ilerlemesine bağlı olarak cerrahi müdahale yapıyoruz. Ameliyatın tipi, çeşidi, yöntemi de hastanın baştaki tercihine bağlı" diye konuştu.
Konferansta katılanlara meme muayenelerinin nasıl yapıldığı ve meme sağlığı hakkında bilinmesi gerekenleri içeren ilgili bilgilendirici broşür ve kitapçık verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!