Meme kanseri için farkındalık semineri

Güncelleme Tarihi:

Meme kanseri için farkındalık semineri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 10:19

Meme kanseri için farkındalık semineri

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- MEDİCANA Sivas Hastanesinde meme kanseri farkındalık ayı çerçevesinde 'Kontrol Sende' konulu seminer düzenlendi.
Hastanenin konferans salonunda düzenlenen seminerde Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr.Ayhan Koyuncu katılımcıları meme kanseri hakkında bilgilendirdi. Meme kanserinin tarama programlarıyla erken teşhis konulduğunda tamamen kurtulabilecek bir kanser türü olduğuna işaret eden Koyuncu, "Türkiye'de 9 kadından biri meme kanseri riski taşıyor" dedi. Koyuncu, meme kanserinin daha çok ellili yaşlardan sonra görüldüğüne dikkati çekerek, erken adet görmeye başlayan, geç adetten kesilen, hiç çocuk doğurmayan ya da 30 yaşından sonra ilk doğumunu yapan, kilolu, ışın tedavisi alan kadınların meme kanserine yakalanma riskinin diğer kadınlara oranla fazla olduğunu aktardı. Meme kanserinin taranabilir bir kanser türü olduğunu vurgulayan Koyuncu, "Hiçbir belirtisi yokken tespit edilip çok basit cerrahi girişimlerle tedavi edilebilir. Düzenli doktor muayenesi, 40 yaşından sonra yılda bir kez mamografi dediğimiz meme filminin çekilmesi önemlidir" açıklamasında bulundu.
Sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Programın ardından farkındalık oluşturmak adına Meme Kanseri ayının sembolü olan pembe renkli balonlar hastane girişinde seminer katılımcıları tarafından gökyüzüne bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!