Meme ağrılarına çözüm, Haymana Kaplıcaları

Güncelleme Tarihi:

Meme ağrılarına çözüm, Haymana Kaplıcaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2017 10:45

Meme ağrılarına çözüm, Haymana Kaplıcaları

Haberin Devamı

Yavuz ÇİFÇİ/HAYMANA(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Haymana İlçesinde bulunan Midas Hotel, Ankara Üniversitesi işbirliğinde Haymana termal suyu tedavisinin kadınlarda meme hastalığı üzerindeki etkileri konulu bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucu Haymana Termal Suyu tedavisinin meme ağrısı çeken kadınlarda olumlu sonuçlar verdiği belirtildi.
Haymana'nın ve Ankara'nın en önemli termal tesislerinden olan Midas Hotel, Ankara Üniversitesi işbirliği ile önemli bir araştırmaya imza attı. Ankara Üniversitesi Haymana Meslek Yüksek Okulu öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Aysun Genç'in sorumluluğunda ve Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri (BAP) sponsorluğunda düzenlenen araştırmada, termal suyun kadınlarda meme ağrısı üzerindeki etkileri, 40 kadın hasta üzerinde gözlendi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Midas Hotel Haymana Yönetim Kurulu Üyesi Simay Özlü Diniz; "Bilindiği üzere kadınlarda meme ağrısı en sık rastlanan rahatsızlıktır. Kadınların yaklaşık yüzde 70'inde bu rahatsızlık hayatlarının bir döneminde gözlenmektedir. Çoğunlukla yaşam kalitesini ciddi oranda bozmakta olup, uygulanan güncel tedavi yöntemlerinde hasta memnuniyeti düşüktür. Birçok yönüyle hastalık tedavilerinde kişinin yaşam kalitesini artıran ve bu yönüyle dünyanın en iyi termal sularından olma özelliği taşıyan Haymana Termal Suyu, meme ağrısı hastalığında da olumlu sonuçlar vermiştir" dedi.
Araştırma, dünyanın saygın bilim insanlarında da büyük merak uyandırdı. Midas Hotel, Haymana'da gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları Arjantin'de bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Kongresi'nde sunuldu. Literatürde bir ilk olan ve Haymana termal suyunun tedavi edici yönünü dünyaya ilk kez tanıtan bu çalışma, dünyanın birçok yerinden saygın bilim insanının da ilgisini çekti. Zengin bir bikarbonat, florür, kalsiyum, magnezyum kaynağı olan Haymana Termal Suyu ile yapılan bu araştırmada, hastalarda meme ağrısında güncel tedavilere göre büyük ölçüde olumlu sonuçlar elde edildiği kaydedildi. Midas Hotel, Haymana'da hayata geçirilen bu çalışma ile meme ağrısında kaplıca tedavisinin etkinliğini dünyada ilk kez ispatladığı belirtilirken, medikal olarak güvenle uygulanabileceğinin kanıtlandığı kaydedildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!