Meltem Cumbul: “Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman, cinsiyet ayrımının kalmayacağını düşünüyorum”

Güncelleme Tarihi:

Meltem Cumbul: “Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman, cinsiyet ayrımının kalmayacağını düşünüyorum”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 11:52

Meltem Cumbul: “Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman, cinsiyet ayrımının kalmayacağını düşünüyorum”

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, belediye tarafından Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Çınaraltı Sohbetleri Umut verenler programına katılan sinema ve dizi oyuncusu Meltem Cumbul, “Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman, cinsiyet ayrımının kalmayacağını düşünüyorum” dedi.
Zübeyde Hanım Parkında gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Celal Pir’in yaptığı etkinliğe Meltem Cumbul’un yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün akrabası Selin Söğütlügil konuşmacı olarak katıldı.
Programa konuşmacı olarak katılan Meltem Cumbul, cinsiyet eşitliğiyle hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Cumbul konuşmasında, “Konumuz kadın olacak denildiğinde bizim ülkede kadın olmak nasıl bir duygu diye düşündüm. Bunun üzerine konuşmanın çok uzun zaman alacağını da düşündüm. Umutlarımızı yitirmememiz gerektiğinden dolayı, sorunlardan bahsetmek istemedim. Gün içinde medyada kadın-erkek eşitsizliğinin aslında ülkemizdeki yansımasını, özellikle şiddet tarafından çok fazla görebiliyoruz. Oyuncu olmam sebebiyle birçok sinema filminde, ya da tiyatro oyununda bunları yansıtmaya çalışıyoruz. Bunun dışında beni en çok evde, sokakta nasıl büyütüldüğümüz kısmı ilgilendiriyor. Ailemiz bize birey olmamızı önerirken nasıl bir ergenlik çağı yaşadık, yanımızda kimler vardı? Tüm bu dönemlerden sonra benim için kadın-erkek eşitliği şurada başlıyor: Bir erkek kadının geçtiği tüm duyguları hissedebiliyorsa, kadın da erkeğin duygularını hissedebiliyorsa birbirimizi anlayabileceğimizi düşünüyoruz. Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman da cinsiyet ayrımının kalmayacağını düşünüyorum” dedi.
Meltem Cumbul’un konuşmasının ardından diğer konuşmacı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın akrabası Selin Söğütlügil düşüncelerini paylaştı. Söğütlügil, şunları söyledi: “Burada bulunmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Bugün esenlik ve özgürlük içerisinde bir Türk kadını olarak bulunuyorsak eğer, bunu her şeyden önce Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Ata’mız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, büyük Cumhuriyet’in temellerine borçluyuz. 18 yaşımdan beri 3 kıtada yaşadım. Bizim kadınımız gibi hiçbir yerde yok. Burada olduğu için değil, bunu yaşadığım, hissettiğim ve tecrübe edindiğim için söylüyorum. Kadın olmak çok büyük bir umuttur diye düşünüyorum. Umutlarımız hiç tükenmesin… Bizler bu toplumun en kuvvetli değerleriyiz. En ayrışmaz, en toplayıcı güçleriyiz ve çok kuvvetliyiz. Var olsun Türk kadınları.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!