Melis'e acil ilik aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Melise acil ilik aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2013 01:04

İZMİR’de yaşayan, aslen Ordulu olan Sevil-Bahadır Akbaş’ın kızları 7 yaşındaki Melis’e, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi kondu.

Haberin Devamı

2.5 yıl süren tedavinin ardından tedavisi sonlanan küçük kızın 20 gün sonra hastalığının yeniden nüksettiği ortaya çıktı. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedaviye alınan ve enfeksiyon riski bulunan Melis’e, bir an önce uygun kemik iliğinin nakledilmesi gerektiği belirlendi.

Sosyal medya seferber
Kızının hastalığı nedeniyle görev yerini Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Ege Üniversitesi’ne aldıran Bahadır Akbaş, uygun iliği bulmak için seferber oldu. Akbaş ailesinin çırpınışları sürerken, küçük kızın dramını duyan çok sayıda kişi de sosyal paylaşım siteleri aracığılıyla “Minik Melis İlik Arıyor” sloganıyla duyurular yaptı. Zamanla yarış el ele sürerken, müjdeli haber Almanya’dan geldi ve uygun ilik
bulundu. Ancak yüreklere su serpen bu haber, vericinin ileri tetkiklerde liste dışı kalmasıyla hüzün yaşattı.

Haberin Devamı

Bakan da devreye girdi
Gözler tekrar yaşam mücadelesinde ilk başvurulan yer olan Dünya Kemik İliği Bankası’na yöneldi. Aile buradan gelecek haberi heyecanla beklerken, sosyal medyada Demat Akalın gibi birçok ünlünün de seferber olduğu Melis için bir destek de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Aileyi ve doktoru telefonla arayan Müezzinoğlu, danışmanlarını görevlendirip en kısa sürede uygun iliğin bulunması için talimat verdi.

UMUDUMUZU KAYBETMEDİK

Kızının başından bir an olsun ayrılmayan Bahadır Akbaş, “Almanya’dan gelen olumsuz haber bizi biraz yıktı. Umudumuz, hem Dünya Kemik İliği Bankası’nda, hem de seferber olan duyarlı insanlarda. Melis’in durumu şu an iyi. İki haftalık süremiz var. Melis için toplumun her kesiminde sarf edilen çabalar inşallah yerini bulacak ve kızımız sağlığına kavuşacak, o mutlu günlerine geri dönecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!