Melis Alphan #SoruHürriyeti'nde: Bunun farkına varmamız lazım, yoksa söğüşlene söğüşlene...

Güncelleme Tarihi:

Melis Alphan #SoruHürriyetinde: Bunun farkına varmamız lazım, yoksa söğüşlene söğüşlene...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 18:27

Hurriyet.com.tr'nin, Hürriyet'in köşe yazarlarıyla okurlarını bir araya getiren programı #SoruHürriyeti'nin bugünkü konuğu Melis Alphan oldu. Hürriyet Dijital Medya İçerik Koordinatörü Emre Kızılkaya'nın moderatörlüğünü yaptığı programda Alphan, başta Ege kıyılarındaki tatil mekanlarına ilişkin yazısı üzerinden başlayan tartışmayla ilgili olmak üzere çok sayıda soruya ilginç yanıtlar verdi.

Haberin Devamı

Tatilde genellikle kazık yediğimizi söyleyen Alphan, "Alternatif yerlerden bahsediliyor ama bazı tatil yörelerinde sadece restoranlar, oteller filan da değil, ne tür hizmet alırsak alalım her yerde kazık yiyoruz. Onun dışında bazı sakin beldeler var elbette, teker teker herkes bir uyanışta. Böyle bir eğilim var" dedi.

Özellikle sosyal medyada büyük tartışma yaratan yazısının "Yunan adaları daha ucuz" diyenlere tepki gösteren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler'in açıklamalarına bir cevap olduğunu da ifade eden Alphan, "Alaçatı özelinde ve onun gibi yerlerde, bunu Bodrum için de söyleyebiliriz, ben belediyelerin suçu olarak görüyorum bunların bu kadar bu hale gelmesini. Çünkü en başta vizyonu ortaya koyan belediye. Örneğin 'Alaçatı 2020' diye bir proje oluşturulmuş. Bu projenin felsefesi, içeriği, amaçları o kadar güzel ki... Sürdürülebilir bir marka bölge yaratmak için ne gerekiyorsa sıralanmış orada. Ama belli ki bu vizyondan vazgeçilmiş. Bunun iznini veren de kim? Belediye" dedi.

Haberin Devamı

Bu koşullarda sadece rant arayışıyla hareket edildiğini de vurgulayan Alphan, "O zaman ahlaksız bir şeye dönüşüyor. Madem öyle yapma bu işi" diye konuştu.

Alphan, "Tüketici kraldır" düsturunu da hatırlatarak, "Bizim bunun farkına varmamız lazım. Yoksa söğüşlene söğüşlene donumuza kadar alırlar. Alaçatı özelinde de çocukluğundan beri gittiğim bir yer ve sorumluluk hissediyorum. Oradaki kitlenin önemli bir kısmının görülme psikolojisiyle hareket eden kalitesiz bir kitle olduğunu düşünüyorum. Aşırı kalabalık hoşuma gitmiyor. Bu beni rahatsız edebilir ve ben bunu eleştirebilirim" ifadelerin kullandı.

Melis Alphan'ın keyifli sohbetinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!