Melikgazi'den Güzelköy'e 11 kilometrelik damlama tesisat

Güncelleme Tarihi:

Melikgaziden Güzelköye 11 kilometrelik damlama tesisat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 18:13

Melikgazi'den Güzelköy'e 11 kilometrelik damlama tesisat

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ ilçesinde yer alan tarım ve kırsal alanlarda üretimin daha verimli hale gelmesi konusunda da Melikgazi Belediyesi olarak bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, bu proje kapsamında ilk çalışmanın Güzelköy bölgesinde 11 kilometre uzunluğunda damlama tesisatı döşeyerek gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cuma namazı sonrası Güzelköy halkı ile sohbet eden ve bölge halkına damlama sistemi ile sulama bilgisi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, sulama teknikleriyle ilgili şu bilgileri aktardı:

“Vahşi sulama ve yağmurlama sulama, verimi düşürmektedir. Eski tekniklerle sulama yapıldığında verim düşüyor, üstelik su israfı söz konusu olmaktadır. Verim düşünce tarlanın değeri azalmaktadır. Hangi ürünü yetiştirirseniz yetiştirin, damlama sulama yapmalısınız. Damlama sulamanın maliyetli olduğu söyleniyor ama yağmurlama sulama için harcanan emek ve teçhizat masrafı daha fazladır. Damlama sulama tarımda verimliliğin artırılması açısından çok önemli. Yağmurlama sulamada toprağa fazla su veriliyor ve toprak normal haline dönene kadar aradan günler geçiyor”

Mahalle Muhtarlıkların, belediye birim müdürlerin ve bölge halkının katıldığı damlama sistemi ile sulama tanıtım toplantısında Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin batı ile doğusu arasında geniş bir alanda hizmet verdiklerini ancak Melikgazi hizmetlerinin her an her yerde olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!