Melikgazi'de sahipsiz araçlar toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Melikgazide sahipsiz araçlar toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 16:33

Melikgazi'de sahipsiz araçlar toplanacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçenin gün geçtikçe planlı bir büyüme gösterdiğini, halk ve çevre sağlığına çok önem verdiklerini, bu açıdan birçok şikayet konusu olan atıl halde bulunan, sokaklarda veya arazideki sahipsiz hurda araçların belediye tarafından toplanacağını söyledi.

Sokaklarda veya arazide sahipsiz olarak bulunan bakımsız, paslanmış, camları kırık ve özellikle mahalle çocukları açısından son derece tehlike arz eden hurda araçları belirli aralıklarla belediye olarak topladıklarını anımsatan Başkan Büyükkılıç “Halk ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Özellikle söz konusu çocuklarımız olunca, bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Belediye olarak sokak ve arazilere bırakılmış olan sahipsiz oto veya benzeri araçlar mahalle sakinleri açısından da tehdit oluşturmaktadır. Çünkü bu araçlar hem paslanması hem de cam artıkları ile elektrik kabloları açısından insan sağlığına zarar verebilir. Mahalle çocukları bu araçlarda oyun oynamakta bunun neticesinde çocuklar yaralanabilmektedir. Bu nedenle halk ve çevre sağlığı açısından bu araçları toplayacağız'' dedi.

Hurda araçların belediyenin çöp toplama biriminde çalışan ve ilçenin her gün sokak sokak gezerek çöp toplayan ekiplerce belirlendiğini ve zabıta birimince de tutanak tutularak belediyenin atölyesine götürüleceğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, mahallesinde, bahçesinde veya arazilerde hurda araç görüp kaldırılmasını isteyenlerin 252 18 90 nolu telefona bildirmeleri gerektiğini kaydetti. Büyükkılıç, bu çalışma ile aynı zamanda çevre dostu bir belediye olarak çevre ve görüntü kirliliğine de son verilmiş olunacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!