Melikgazi Belediyesi engelli öğrencileri arkeoloji müzesinde gezdirdi

Güncelleme Tarihi:

Melikgazi Belediyesi engelli öğrencileri arkeoloji müzesinde gezdirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 16:13

Melikgazi Belediyesi engelli öğrencileri arkeoloji müzesinde gezdirdi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak düzenledikleri etkinlikte engelli öğrencileri arkeoloji müzesinde gezdirdiklerini söyledi.



Seyitgazi Mahallesi’nde bulunan Kayseri Arkeoloji Müzesi’nin barındırdığı eserlerin birçok kişi ve gruplarca gezildiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak kültür gezileri düzenleyerek bu tarihi yerlerin bilinmesine, öğrenilmesine ve toplumun bilinçlenmesine vesile olduklarını kaydetti.



Melikgazi Belediyesi engelliler birimiyle düzenledikleri etkinlikte engelli öğrencileri Seyitgazi Mahallesi’nde bulunan Kayseri Arkeoloji Müzesi’ni gezdirerek bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizde bulunan tarihi eserleri onarıyor ve günümüzün hizmetine açıyoruz. Amacımız bu dünya mirası eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Ancak bununla kalmıyoruz. Bu eserlerin tanıtımı için kültür gezileri düzenliyoruz. Melikgazi Belediyesi engelliler birimimiz bünyesinde ve öncülüğünde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki farklı engelli gruplarından öğrencileri şehrimizde yer alan tarihi yerleri gezdirerek tarihe yolculuk yapmalarına imkan tanıdık. Okuyarak ve gezerek öğrenme arasındaki farklılığı biliyoruz. Bu nedenle bir eğitimde gezerek ve görerek öğrenmeye önem veriyoruz” şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!