Ünlülerin isim analizcisi Melike Aydın’dan kötü haber!

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin isim analizcisi Melike Aydın’dan kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 15:38

Ünlüler tarafından tanınan ve sosyal medya üzerinde çok sayıda takipçisi bulunan isim analizcisi Melike Aydın, D.Y'den, çocuklarının iş ve eş sahibi olmaları için, büyü ve muska yapma karşılığında aldığı 6 bin lira nedeniyle davalık oldu. Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Sosyal medyada birçok takipçisi bulunan Melike Aydin, D.Y'den, çocuklarının iş ve eş sahibi olmaları için, büyü ve muska yapma karşılığında aldığı 6 bin lira nedeniyle davalık oldu.

İsimlerdeki harflere göre karakter analizi yapma işiyle tanınan, ünlülere isim analizi yapan ve sosyal medyada birçok takipçisi bulunan Melike Aydin, D.Y'den, çocuklarının iş ve eş sahibi olmaları için, büyü ve muska yapma karşılığında aldığı 6 bin lira nedeniyle davalık oldu. Şikayet üzerine soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki D.Y'nin bekar ve işsiz olan çocuklarının iş ve eş sahibi olmaları hususunda, muska, büyü işleriyle uğraşan şüpheli Melike Aydin ile anlaştığı belirtilerek, şüphelinin müştekiye, "çocuklarının üzerinde büyü olduğu ve o büyüyü bozması gerektiğini" söylediği, bunun karşılığında da 6 bin lira aldığı aktarıldı. İddianamede, şüpheli Aydin'in, "Tekke ve Zaviyelerin Kapatılmasına ilişkin 677 Sayılı Kanuna aykırılık" suçundan en az 3 ay olmak üzere hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

Dava Ağır Ceza mahkemesine Gönderildi!

İddianameyi kabul eden İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2014 tarihli duruşmada verdiği kararla, suçun Türk Ceza Kanunu'nun 158/1.a maddesinde geçen, "Dini inanc? ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçu olduğu, Yargıtay içtihatlarına göre, büyü ve muska şeklinde dini duyguları istismar ile gerçekleşen dolandırıcılık eyleminin "nitelikli dolandırıcılık" eylemi olarak kabul gördüğü ve bu suçun ağır ceza mahkemelerinde görülmesi gerektiğini" kaydetti. Görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine hükmetti. Dava dosyanın gönderildiği Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 4. duruşmada kararını açıkladı. Karar duruşmasında beyanı sorulan Aydin'in avukatı Abdulhamit Şahin, müvekkilinin vergi levhası bulunan ve isim analizi işiyle uğraşan bir kişi olduğunu belirterek, "İddia edildiği gibi dini istismar ile büyücülükle bir işi yoktur. Müştekilerin, 'daha önce büyücülükle uğraşan kişilerle görüştükleri' beyanları ile müvekkilime de bu yönde suç isnadında bulunmuşlardır. Müvekkilim, eşinden ayrı yaşayıp çocuklarına bakma durumunda olduğundan, gelir sağlamak amacıyla eğitimini aldığı isim analizi işiyle uğraşır" dedi.

Haberin Devamı

“Medyaya yansımıştır, İtibarı Zedelenecek!”

Müvekkili Aydin'in birçok ünlüye isim analizi yönünden danışmanlık yaptığını ve bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Şahin, "Müvekkilimiz medyaya yansımış bir şahsiyettir. Adının böyle bir dosyada geçecek olması itibarını zedeleyecektir. Belki de birçok ünlü ile yapabileceği görüşmeler, televizyon programları iptal olabilecektir. Suçlanmasına ilişkin bir delil yok, beraatini istiyoruz" ifadesini kullandı.  Duruşmada son sözü sorulan sanık Aydin, "Atılı suçu işlemedim, beraatime karar verilsin, adalete sığınıyorum" şeklinde konuştu.  Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın sabit olan "nitelikli dolandırıcılık" suçundan, şahsi ve sosyal durumu da göz önüne alınarak 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Şikayetçinin zararı karşılanmadığı için hükmün açıklanmasını geri bırakmayan heyet, sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemeyeceği konusundaki olumlu kanaat nedeniyle sanık Aydın'ın cezasını 2 yıllık denetimli serbestlik şartıyla erteledi.

Haberin Devamı

Ünlülerin isim analizcisi Melike Aydın’dan kötü haber

Melike Aydın Kimdir?

Bir çok ünlü tarafından tanınan Melike Aydın, ünlülerinde sıklıkla başvurduğu isim analizcisidir. Bu özelliğinin yanı sıra hakkında para karşılığı büyü ve muska yaptığı iddiaları mevcuttur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!