Melen Şarapları

Güncelleme Tarihi:

Melen Şarapları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir haftadır Melen şaraplarının çeşitli ürünlerini test ediyorum.. Beni çok şaşırtan, keyif veren sürprizlerle karşılaştım. Baştan söyliyeyim ben aroması güçlü şaraplardan hoşlanırım.

İlk defa tattığım MELEN HAMBURG MİSKETİ (sek kırmızı) bu nedenle beni keyiften havalara uçurdu neredeyse.

Baskın bir gül kokusu var şarapta. Ayrıca arka plandan da karanfil ve taze çimen kokularının geldiğini hissediyorsunuz.

Kış günlerinde insanı bahara taşıyan, insanı mutlu eden bir şarap Hamburg Misketi.

1996 rekoltesi SARI KOLORKO (beyaz) ise beni daha da şaşırttı. Beyaz şarap çok içmem ancak bugüne kadar içmiş olduğum yabancı beyazlarda bile bu kadar belirgin bir orman, bir çam ağacıkokusu almadım.

Uzmanlar genelde şarap tadımlarında laf kalabalığı yapıp şarapta binlerce gizli tadın varlığını anlatırlar.

Bu bahsettiğim şaraplardaki kokuları duymak için uzman olmaya gerek yok, neredeyse şişeyi açar açmaz suratınıza çarpıyor koku.

MELEN PAPAZKARASI (sek kırmızı) ise bence genç ve dinamik bir şarap. Hafis soğutulunca meyvemsi kokular daha da belirginleşiyor. Beyaz şarap sevmiyenler balığa bununla eşlik edebilirler.

Benim Melen şaraplarıyla ilk tanışmamı sağlayan MELEN GAMAY (sek kırmızı) olmuştu.

Koyu ve kırmızı-bordo renge sahip bu şarap. Et yemeklerinin yanına iyi gidecek tokluğa sahip.

Ayrıca baharatlı kokular da geliyor şaraptan.

Bence açmadan önce 15 dakika kadar buzdolabına koyun, açtıktan sonra da biraz bekletin.

KÜP VİŞNE MİSTEL ŞARABI veya likörü içine buz atılıp içiliyor. Çok ferahlatıcı bir tadı var. Yemeklerden sonra veya akşamüstü aperatifi olarak tavsiye ederim.

KİLİM BEYAZ' da ise yumuşak ve kolay içimli beyazlardan hoşlananlara hitap edecek tad var. Dikkat ederseniz bu şarapta da kavun kokusunu alırsınız. Dikkat edin bunu servis yapmadan önce iyice (8-9 derece) soğutun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!