Melekler Avrupa kapısını araladı

Güncelleme Tarihi:

Melekler Avrupa kapısını araladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 12:06

Melekler Avrupa kapısını araladı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- EHF CUP'ta 3. tur mücadelesinde evinde Alman temsilcisi Tussies Metzingen'i konuk eden Yenimahalle'nin şampiyon melekleri, salondan 33-27'lik skorla ayrılıp, rövanş için avantaj sağladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Gürer, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve hentbolseverler izledi. Kadınlar Hentbol Süper Ligi'ni 2 sezon üst üste şampiyon tamamlayan Yenimahalle Belediyespor'u Avrupa heyecanı sardı. Ligde yoluna kayıpsız devam eden Başkent temsilcisi başarısını Avrupa'da da sürdürdü. Metzingen takımının karşısına Anna, Yeliz, Sokac, Marina, Nurceren, Chumak, Olga(Duygu) yedilisiyle çıkan Yenimahalle Belediyesi çekişmeli geçen ilk yarıyı 16-16 beraberlikle kapattı.

İKİNCİ YARI YENİMAHALLE FARKI

Rövanş için avantajlı bir skor almak isteyen Başkent temsilcisi ikinci yarıya daha istekli başladı. Seyirci desteğini de arkasına alan melekler, Yeliz'in önderliğinde rakibini adeta bunalttı. Savunmada iyi organize olan Yenimahalle hücumda da adeta gol olup yağdı. Usta isimler Marina ve Olga ile sayı üreten melekler savunmada ise Duygu ve Nurceren ile adeta etten duvar ördü.

AVRUPA PANTERİ

Mücadelenin son 10 dakikasını kırmızı kartla oyun dışı kalan kaptan Yeliz olmadan tamamlayan meleklerde bu kez sahneye kaleci Attingre çıktı. Yaptığı kritik kurtarışlarla farkın kapanmasını önleyen başarılı kaleci Yenimahalle'ni galibiyetinde önemli rol oynadı. Melekler kritik mücadeleden 33-27 üstün ayrılmayı bilirken, 18 Kasım günü Almanya'da oynanacak rövanş için büyük avantaj elde etti. Maçın en skorer ismi 10 golle kaptan Yeliz olurken, Marina ve Olga ise 7 golle galibiyetin mimarlarından oldu.

YENİMAHALLE'NİN GURURU OLDULAR

6 sayı farkla maçı kazanan melekler, bitiş düdüğünün çalmasıyla taraftarları selamladı. Sahaya inerek sporcuları tek tek tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Yine çok heyecanlı bir maç izledik. Yüreklerine sağlık. İnandılar, çalıştılar, başardılar ve yine Yenimahalle'mizin gururu oldular. Her birini ayrı ayrı kutluyorumö dedi. Sporcularına teşekkür eden teknik direktör Serdar Eler, “Bu daha başlangıç ancak 6 farkla iyi bir başlangıç oldu. Çok daha fazla çalışacağız. Taraftar, yönetim ve oyuncularımızla bir ahenk oluşturup ay yıldızlı bayrağımızı Avrupa semalarında dalgalandırmak istiyoruzö diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!