mel’S de davet

Bebek’teki mel’S Restaurant, son dönemlerde sosyetenin en sık ziyaret ettiği adreslerden biri...

Bunda kuşkusuz iki Michelin yıldızlı Fransız şef Herve Pronzato’nun hazırladığı mönünün büyük etkisi var. Mel’S’i Türkiye’nin Michelin unvanlı ilk restoranı yapmak için çalıştığını söyleyen Pronzato, her ay bir haftalığına İstanbul’a gelip, mönüye yeni yemekler ekliyor. Yardımcısı Pamela De Andria da mutfaktan çıkmıyor ve her şeyin kusursuz olması için çabalıyor.

Mutfağıyla büyük sükse yaratan mekanda yarın akşam da özel bir gece düzenleniyor; Leyla-Selçuk Atalık çifti geleneksel kış davetlerini burada verecekler. Leyla Hanım’ın ablası Ela Koşar’ın tavsiyesi üzerine mel’S’i seçen Atalıklar’ın davetine 80 kişi davetli...

Margaux’da sıcak saatler

Margaux’nun sahipleri Müge-Burak Türeci çifti, geçtiğimiz hafta sonu Bülbin-Halit Kıvanç ve Asuman-Erkan Yolaç ailesi için özel bir davet verdi. Bu küçük davetle, dostlukları yıllar öncesine dayanan Kıvanç ve Yolaç çiftlerini buluşturan Türeciler, bu tür özel davetleri sevdikleri dostları için sık sık tekrarlayacaklarını söylüyor.

Soyadına döndü

Lili Garih’in kızı Dalya, iki oğlunun babası Doran Herzikowitzch’den geçtiğimiz aylarda boşanmıştı. Önceki akşam annesi Lili Garih’le Reina’daki bir davete giden Dalya Hanım, fotoğraflarını çeken gazetecilere soyadını artık ‘Garih’ yazmaları konusunda ricada bulundu.

Titiz adam

Celal Çapa’nın titizliği dillere destan... Giyim kuşamından bulunduğu mekana kadar her konuda çok titiz davranan Celal Bey, bu alışkanlığını otomobilinde de sürdürüyor!

Geçtiğimiz akşam Şebnem Çapa, eşinin otomobiliyle arkadaşı Bilgün Dereli’nin düzenlediği davete katıldı.

Davet alanına gelip de otomobilinden indiği sırada flaşlar patladı ve aracın içinin tamamen halıyla kaplandığı fark edildi. Bunu yaptıran da tabii ki arabayı çamurdan korunmak isteyen Celal Çapa’dan başkası değildi.

Annesine broş aldı

Özel mücevher ve aksesuvar tasarımlarını B Point markasıyla müşterilerine sunan Bilgün Dereli, geçtiğimiz gün yeni koleksiyonunu da sergilediği bir kokteylle yeni yılı karşıladı. Dereli’nin Nişantaşı’ndaki mağazasında gerçekleşen davete birçok ünlü katıldı. Bu arada sosyetik simalar, yeni yıl hediyeleri için mağazayı deyim yerindeyse talan etti! Derin Mermerci’nin de annesi Ender Hanım’a bir broş seçtiği davette, kızı Ayşe Boyner, Bilgün Hanım’ın en büyük yardımcısıydı.

Bu takılar başka

Hatice Uras’ın Katharina Berger’le kurduğu ‘Katatice’ markası, Belçika ve Avusturya’dan sonra Türkiye’de de satışa sunuldu. Hatice Uras, yurtdışında büyük beğeni kazanan ve önemli bir müşteri portföyüne sahip olan ‘Katatice’ markasının Türkiye tanıtımı için yeni bir koleksiyon hazırladı. Kültür ve Sanat Varlıkları Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın (KÜSAV) Başkanı Çiğdem Simavi’ye ait Yeniköy’deki SUAV adlı galeride açılan sergide, takılar büyük beğeni topladı. 1000 kişinin katıldığı sergi açılışına birçok ünlü sima katıldı.

Bedava reklam

Rusya’ya deri ihracatı yapan ve tasarladığı koleksiyonla yurt dışında adından söz ettiren Gündüz Deri’nin sahibi Ruken Mızraklı, katıldığı davetlerde de kendi markasının modelliğini yapıyor. Genellikle kendi koleksiyonunda bulunan giysilerle davete katılan Mızraklı, kuralı önceki akşam da bozmadı. Katıldığı davette deri pantolonu, bluzu ve kürküyle tüm dikkatleri üzerinde topladı.

250’nci yılı kutlanıyor

Saat üreticisi Vacheron Constantin’in 250’nci kuruluş yıldönümü, Yeniköy Sait Halim Paşa Yalısı’nda kutlandı. Davetin konukları arasında Nursen Gündüz ve Monique Benardete de vardı. Gülay Kamaz’ın organize ettiği geceye katılan iki yakın dost, ilerleyen saatlerde açık büfeye yöneldi ve tabaklarını doldurduktan sonra bir köşeye çekilip sohbete orada devam etti.

Fransız terası

İstanbul’un tarihi ışıkları altında Fransız ve Akdeniz mutfağından yepyeni lezzetlerle, barında eşsiz manzara ve buz gibi bir içki eşliğinde keyifli saatler geçirmek isterseniz, Fransız Sokağı’ndaki Artiste Terrasse’a uğramanız yeterli. Tuba Üney’in sahibi olduğu bu nezih mekan hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, (0212) 244 70 18 numaralı telefonu arayabilirsiniz
Yazarın Tüm Yazıları