Mel-Mek rölyef ve iğne oyası sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mel-Mek rölyef ve iğne oyası sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 17:16

Mel-Mek rölyef ve iğne oyası sergisi açıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - MELİKGAZİ Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme kurs merkezinde gerçekleştirilen "Kağıt Rölyef" ve "İğne Oyası" kurslara katılan 167 kursiyerin el emeği göz nuru eserleri, sergiyle beğeniye sunuldu.

Melikgazi Belediyesi Mel-Mek kurs merkezlerinde eğitim alan kadınların ürettiği el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı karma sergi, Melikgazi Belediyesi hizmet binasındaki fuaye salonunda açılan sergiye Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşleri, Melikgazi Kaymakamı Erkara Yırık ve eşleri muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mel-Mek Kursiyerleri tarafından yapılan 60 kağıt Rolyef ve 150 iğne oyası ürünlerin bir hafta süre ile sergileneceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç  “Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde kültürel ve sanatsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu açıdan 24 ayrı merkezde 8 bin civarında kursiyerlerimiz 115 ayrı branşta kurs almaktadır. Kursiyerimizin hem el becerisini geliştirmek, kabiliyetini ortaya çıkarabilmek hem de geçmişten gelen değerlerimizi geleceğe aktarabilmek adına geleneksel Türk el sanatlarımızın kaybolmasının önüne geçmek için bizim önceliklerimiz arasındadır. Emek veren eğitimcilerimize, idarecilerimize ve bizlere güvenip bu kurslara geldiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi. Sergi açılışında Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Halk oyunları ekibinin sunduğu gösteri sonrası açıldı.  

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!