Mektebim Konya Kampüsü tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Mektebim Konya Kampüsü tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 10:06

Mektebim Konya Kampüsü tanıtıldı

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA) - TÜRKİYE genelinde 51 kampüsteki 160 okulda yaklaşık 30 bin öğrenciye eğitim öğretim hizmeti veren Mektebim’in, Konya’da hizmete girecek olan yeni kampüsünün tanıtımı bugün gerçekleştirildi.

Mektebim Konya Kampusu’nun tanıtımına katılan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, burada yaptığı konuşmada ilk okulculuğa başladıklarında kendilerine 4 anayasa belirlediklerini söyledi. Eğitime bakış açılarını bu 4 anayasa ile anlatan Kalko, ’’Birinci maddemiz eğitim sektöründe yatırımcı olduğumuz müddetçe başka hiçbir sektörde yatırım yapmayacağız. İkincisi eğitimden kazandığımızı eğitime yatıracağız. Üçüncüsü vatanını milletini seven toplumumuzun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız. Ve sonuncu da yukarıdaki ilk 3 madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemezdi. Bizim eğitime bakış açımız bu. Bizler mektebim olarak akıl ve bilim yolunda giden, çağdaş muasır medeniyetleri hedef edinen milli değerlerine sahip çıkan, ahlaklı vatansever bir nesil yetiştirmek istiyoruz’’ dedi.

MİLLİ DEĞERLER

Kimi okulların sosyal başarılara, kimi okulların da sınav başarısına odaklandığına dikkat çeken Kalko, hayatta başarılı nesiller yetiştirmek istediklerine vurgu yaptı. Vatansever ve milli değerlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kalko, şunları söyledi:

"Yakın zamanda ülkemizde bir takım darbe kalkışmalarına maruz kaldık. Hamdolsun atlattık. Söz konusu darbe kalkışmasına baktığınız zaman hepsi çok eğitimli insanlardı. Or general, Kor general, mühendis… Ama o milli değerler, vatansever, ahlaklı olma titrine sahip olmadan sadece eğitimli olursanız çok zararlı olabilirsiniz."

BÜTÜNSEL EĞİTİM MODELİ

Mektebim’de çocukların yaş kategorilerine göre konuları nasıl algılayabileceklerse ona göre eğitim sistemi belirlediklerini de ifade eden Kalko, buna bütünsel eğitim modeli dediklerini söyledi. Çocuklara anaokulunda oyun, ilkokulda keşfederek, ortaokulda proje ile lisede ise yaşam modeli ile öğrenmeyi seçtiklerini kaydetti. Bu modellerin tamamına da bütünsel eğitim modeli adını verdiklerini belirtti. Mektebim’deki eğitim kurumlarının tamamen okula göre tasarlandığını da ifade eden Kalko, ayrıca haftalık ortalama 15 saat ikinci yabancı eğitim dersi verdiklerini söyledi.

DEVLET OKULLARI İLE ÖZEL OKULLAR RAKİP OLACAK

Özel okullarla ilgili devletin eğitim teşvik sistemi olduğunu da hatırlatan Kalko, şöyle dedi:

"Bununla birlikte özel okulculuğun oranı ve yüzdesi arttı. Bizim gibi yatırımcılara yatırım teşvik modelleri uygulandı ve özel okulların sayısında artış oldu. Bu artış özel okulların daha kaliteli eğitim için birbirleri ile mücadele etmesini, devletimizin de yeni okullar yaparken özel okulların konseptine uygun okullar yapmasını sağlayacak. Yani devlet ile özel okul rakip olacaklar’’

Öğretmenin de kaliteli olması gerektiğini ifade eden Kalko, kurumlarını öğretmen seçerken karakter analizi yaptıklarını, mesleki yeterlilik sınavına ve ders anlatımına tabi tuttuklarını, işi en iyi yapanla çalıştıklarını anlattı.

HEDEFİMİ Z TÜRKİYE GENELİNDE 150 KAMPUSE ULAŞMAK

Türkiye genelinde 150 kampüse ulaşmak istediklerini da belirten Kalko, ’’İstihdam konusunda Türkiye genelinde başlatılan milli bir seferberlik var. Buna destek için bu yıl 2 bin 500 yeni çalışanı ailemize kattık. Bu sene 16 kampus yatırımı yaptık. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 60 kampus yatırımımız daha olacak. 2 sene sonra 111 kampüse ulaşacağız. Hedefimiz Türkiye genelinde 150 kampüse ulaşmak İstanbul’da 2019 yılında açacağımız Mektebim Üniversitesi ile dünyayla örnek olacak bir eğitim modeli geliştiriyoruz. Yurt dışından da vatansever bir eğitim markasının bayrağını dalgalandırmak adına görüşmelere başladık. Yurt dışında da vatansever bir eğitim kurumunun bayrağını dalgalandırmak istiyoruz" diye konuştu.

TÜM ORTAM ÇOCUKLAR İÇİN TASARLANDI

Konya Mektebim kampusu ile ilgili de bilgi veren Kalko, "Okula göre tasarlanmış, çağın gereksinimlerine uygun, tam teşekküllü 400 kişilik konferans salonundan cep sinemasına, 3D laboratuarlardan robotik sınıflara, yarı olimpik yüzme havuzumuzdan tam teşekküllü spor salonumuza, buz pateni salonumuzdan gelişmiş laboratuarlara kadar tüm ortamlar çocuklar için tasarlanmıştır" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!