GeriSeyahat Meksika en güzel bahar çiçeğini seçecek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Meksika en güzel bahar çiçeğini seçecek

Meksika en güzel bahar çiçeğini seçecek

Başkent Mexico City yakınlarındaki Xochimilco Gölü’nün kıyısındaki aynı adlı mahalle ülkede yerel kültürlerin özenle korunduğu nadir bölgelerden.

Bu özelliğiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Xochimilco halkı her yıl bahar geldiğinde, çiçek tanrısına şükranlarını sunmak için bir haftalık festival düzenliyor. Xochimilco En Güzel Çiçek Festivali bu yıl 25 Mart’ta başlayıp 1 Nisan’a kadar sürecek. Bu sürede spor gösterileri, sergiler, yemek yarışmaları düzenlenecek. Çiçeklerle süslenmiş genç kızlar caddelerde geçit yapacak. Kentin parklarında en güzel çiçeği taşıyan
genç kızlar arasında yapılan yarışmaların sonucunda, yılın en güzel çiçeği ve kızı belirlenecek. 
(www.xochimilco.df.gob.mx)

Sekiz günde dört ülke altı liman

MSC Cruises’un MSC Magnifica gemisi 28 Mart’ta İstanbul’dan hareket edip yedi gece, sekiz günlük Akdeniz turuna çıkacak. Gemi sırasıyla Hırvatistan’ın Dubrovnik, İtalya’nın Venedik ve Bari, Yunanistan’ın Katakolon limanlarına uğrayacak. İzmir’den sonra İstanbul’a dönecek. Apex bu gezinin biletlerini 1240 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor.  Balkonlu lüks kabinlerde fiyat 2100 TL’ye kadar yükseliyor. Yemekler, liman vergisi, Türkçe rehberlik, gemideki eğlenceler fiyata dahil. (www.apextour.com)

Kadınlar için bikini kampı

Sapanca’daki Richmond Nua Wellness Spa, yaz öncesi kısa süre forma girmek ve bikini sezonunda rahat etmek isteyen kadınlar için 5 Nisan’da üç günlük Bikini Kampı düzenliyor. Etkinlik thong, beauty ve slim başlıklarıyla 3 ayrı seçenekten oluşuyor. Vücut yapısına göre yeme ve beslenme programlarının uygulandığı 3 gece 4 günlük konaklamalar 785 Euro’dan başlıyor. Fiyatlara kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri dahil. (www.richmondnua.com)


Kapadokya’da bahar kaçamağı

Antonina Turizm, 27-30 Nisan’da Kapadokya kültür turu düzenliyor. Son kayıt tarihi 13 Nisan. Çift kişilik odada kişi başı fiyat 530 TL. (www.antoninaturizm.com)

Fas’ta Binbir Gece Masalları

More Travel, 25 Mart, 8 Nisan, 22 Nisan, 6 Mayıs, 20 Mayıs tarihlerinde hareketle 7 gece 8 günlük Fas Kraliyet Şehirleri Turu düzenliyor. Kazablanka, Rabat, Meknes, Fez, Marakeş gezilecek yerler arasında. Fiyatı 1149 Euro’dan başlıyor.(www.moretravel.com.tr)

İnkaların güneş festivali

Güney Amerika’nın çatısı And Dağları’nda yaşayan İnka kabileleri, dünyanın merkezi kabul ettikleri Cuzco şehrinde her yıl 24 Haziran’da Intı Raymi Festivali düzenliyor. Güneş Tanrısı İnti’ye şükranlarını sunuyor. Koptur, 18 Haziran’da başlayacak dokuz günlük Peru-Bolivya turunda bu şehre de festival zamanı uğrayacak. Gezi programındaki diğer duraklar arasında kralların şehri Lima, İnka efsanelerinin önemli mekânı Titicaca Gölü, kayıp şehir Machu Picchu, Altiplano’daki dünyanın en yüksek yaylaları yer alıyor.

Tur rehberi Teoman Cimit. Konaklama dört ve beş yıldızlı otellerde yapılacak. Ücret
3995 Euro. (www.dunyaninrenkleri.com)

False