Mekanik otopark hizmete açtı

Güncelleme Tarihi:

Mekanik otopark hizmete açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 18:00

Mekanik otopark hizmete açtı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Antalya'nın ilk mekanik otoparkını hizmete açtı.

Sinan Mahallesi'nde 2000 Plaza'nın karşısında yer alan mekanik otoparkın açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı. Açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu, mekanların daha efektif kullanılması gerektiğini söyledi. Menderes Türel'in bir koyundan nasıl 4 post çıkarılacağını bu otoparkla gösterdiğini belirten Karaloğlu, otopark sayısının artırılması durumunda şehir merkezinin rahatlayacağını vurguladı. Kaldırımda düzensiz parkları, otoparklar sayesinde ortadan kaldırılacağını kaydeden Karaloğlu, "Araç bir imkan ama araçlar bir noktadan sonra insanlara eziyet olmaya başlıyor. Bu nedenle toplu taşımayla gideceğiniz yerlere toplu taşımayı kullanın. Antalya bisiklet için kullanımına çok uygun, bisiklet kullanımını da artırmamız gerekiyor. Sağlık için de bisiklet kullanmak gerekiyor" dedi.

TEKNOLOJİK OTOPARK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bölgenin eskiden halk pazarı olarak kullanıldığını söyledi. Yeni nesil teknolojik otoparkı buraya kurarak yeni bir dönemi başlattıklarını kaydeden Türel, “Otopark ihtiyacımız giderek artıyor. Araç parkının azlığı nedeniyle insanımız şehir merkezine gelmekten ürküyor. Turizm ve ticarette bu nedenle istediğimiz seviyeye gelemiyoruz. Bu soruna karşı otopark dönemi başlattık" dedi.

188 ARAÇ KAPASİTELİ

Doğu Garajı Projesi kapsamında 700 araçlık bir otopark, eski stadyumun yanında 500 kapasiteli bir otoparkı daha Antalya'ya kazandıracaklarını anlatan Menderes Türel, mekanik otoparkta ise 188 araç kapasitesine ulaştıklarını aktardı. Kaleiçi'ne araçlarıyla gelen insanları bu otoparka yönlendireceklerini belirten Türel, “Kaleiçi'ne aracımla geldim giremedim, gideceğim nereye gideceğim derdi bu otoparkla sona erdi. Eskiden 90 araç bu otoparka sığıyordu. Kısa süreli park edecek araçlar için 2 katlı asansörleri, uzun süreli kalacak için de 4 katlı asansörümü kullanacağız. Bir saate kadar 5 lira, 3 saat kadar 8 lira, 24 saat kalacak ise 15 lira otopark ücreti ödeyecek" diye konuştu.

METRO PROJESİNİN GÜZERGAHI BELLİ OLDU

Menderes Türel, araçlara otoparklarla yüzde 100 çözüm bulmanın mümkün olmadığını söyledi. Öncelikli olarak toplu ulaşım araçlarının kullanılmasını tavsiye eden Türel, “Otomobil yerine bisikleti tercih edin. Antalya'da bisiklet yollarımızı birbirini tamamlayacak şekilde dizayn ediyoruz. 2019'dan sonra da Antalya metro ile tanışacak. Bununla ilgili bütün izinleri aldık. Yeniden hizmet imkanı olursa Büyük Liman'dan Lara-Kundu'ya kadar ve 'Y' çizerek Varsak'a uzanacak bir metro projesi gündemimizde" dedi.

Konuşmasının ardından yeni otoparkın açılışı dualarla gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!