Mehter takımı Kızıl Meydan'da Kızıl Ordu parçası seslendirecek!

Güncelleme Tarihi:

Mehter takımı Kızıl Meydanda Kızıl Ordu parçası seslendirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 10:27

Rusya'da düzenlenen uluslararası askeri müzik festivali olan Spasskaya Kulesi festivaline İznik Mehter Takımı katılıyor. Mehter Takımı kurucusu, Kızıl Meydan'da Tu-154 faciasında 64 üyesini kaybeden Kızıl Ordu Korosu'nun bir parçasını seslendirerek, koro üyelerini anmayı planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sputnik'in haberine göre Rusya'da düzenlenen ve dünyanın en büyük uluslararası askeri müzik festivali olan Spasskaya Kulesi festivaline 2014 yılında katılan İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan, ‘dostumuz' olarak tanımladığı ve Tu-154 faciasında 64 üyesini kaybeden Kızıl Ordu Korosu'nun bir parçasını seslendirerek, koro üyelerini anmayı planladıklarını söyledi.

Kızıl Meydan'ı ulusal namelerle dolduran askeri müzik toplulukları arasında 2014 yılında İznik Mehter Takımı da vardı. İznik Kültür Birliği Başkanı ve İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan, festivalle ilgili Tu-154 uçağının Soçi'de düşmesi sonucu 64 üyesini kaybeden Kızıl Ordu Korosu ile dayanışmalarını göstereceklerini ifade etti.

Mehter takımı Kızıl Meydanda Kızıl Ordu parçası seslendirecek

Haberin Devamı

'AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK'

Festivale katılmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Akçaalan "İznik Mehter Takımı olarak 2014 yılında Rusya'ya gittiğimizde daha 2 yıllık bir mehter takımıydık, yeni kurulmuştuk. Amacımız da zaten ülkemizi dünyada tanıtmaktı. Bizi oraya çağırdıklarında çok mutlu olduk, aynı zamanda gururlandık. Rusya gibi bir ülkeden davet almak, bir onurdu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!