Mehter takımı gibi

ÖYLE bir maç ki bardağın yarısı dolu diyebilirsiniz veya bardağın yarısı boş.

Haberin Devamı

Ama şunu net söyleyebilirim, iki takım arasında hem tecrübe farkı var, hem de kalite. Bu cümleden sakın Manchester United’ın çok iyi oynadığı anlaşılmasın.

Galatasaray çok adamla hücum ediyor, Manchester çok adamla karşılıyor. Top dönüyor, Manchester az adamla hücum ediyor, daha tehlikeli ve etkili oluyor.

Sebebi çok çabuk çıkıyorlar ve birbirlerini iyi tanıyorlar. 

G.Saray ağır oynuyor, mehter takımı gibi. Rakip kaleye gelen kadar, United bütün delikleri kapatıyor. Arada bir G.Saray çabuk çıkmaya kalkıyor, o pozisyonlarda da adamlar çok güzel taktik faulle oyunu kesiyorlar. 

Hakem maç boyunca bütün takdir hakkını Manchester United lehine kullandı. Aynen bizim Türkiye’deki gibi... Hakemlerde de büyüklerin borusu ötüyor. Avrupa’da da aynen...

Haberin Devamı

Futbol sert oyundur

İlk yarı, Valencia tamamen yan çizgiye gitti, Amrabat da Hakan’a yardım etmeyince, orayı Taksim Meydanı gibi yaptılar. Dün gece Amrabat defansa da yardım etmedi, hücumda da etkili değildi. Şunu diyebilirsiniz, “G.Saray’ın üç topu direkten auta gitti.” Direğin içinden içeri sokacaksın, isterse 30 topun direkten dönsün!
İçeri sokamazsan hikaye. 

Galatasaray’ın yediği gole dikkat edin. Bu tip golleri sarı-kırmızılılar hep yiyorlar. Neden veya niçin? Defans adamı, bu tarz toplarda iki şey yapacak. Ya topu takip edeceksin, kovalayacaksın, ya da rakibini... Galatasaraylı defans oyuncuları ikisini de yapmıyor, pozisyona bakıyorlar. Ne adama gidiyor ne de topa...

Onun için de böyle göstere göstere gol yiyorlar. Bunun karşılığı acemiliktir. Bedelini büyük ödersin, dün akşam olduğu gibi. Sarı kırmızılıların biraz daha çatır çatır oynamaları lazım. Futbol sert oyundur, yumuşak değil.

Yazarın Tüm Yazıları