Mehmetçik Vakfı'ndan kurban bağışı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik Vakfından kurban bağışı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 11:45

Mehmetçik Vakfı'ndan kurban bağışı çağrısı

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi emekli Albay Sabri Topdağı 15 Haziran'da darbe girişiminde bulunan teröristlerin en büyük darbeyi orduya vurduğunu söyledi. TSK'nın büyük çoğunluğunun, şu anda kışlalarında moral bozukluğu içerisinde olduğuna dikkat çeken Topdağı, "Ülkemiz ve TSK'nın içinde bulunduğu bu kritik koşullarda vakfımıza yapılan bağışlardaki artış, bu moral gücünü etkileyen en önemli faktör olacak ve olumsuz koşulların etkisinden daha çabuk çıkmamızı sağlayacaktır. Bu nedenle 11 Ağustos 2016 tarihinden itibaren kurban bağışlarını kabul etmeye başlayan TSK'nın yanında olalım. Bu yılki kurban bedeli 790 lira" dedi. Temsilci Sabri Topdağı, TSK Mehmetçik Vakfı'nın orduda yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle yaşamını yitiren Mehmetçikler'in bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve malul askerlere sahip çıkmak gibi önemli bir yükümlülüğü yerine getirdiğine dikkati çekti. Topdağı, ülke düzeyinde sosyal adalet, toplumsal barış ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunduklarını belirtti.
Mehmetçik Vakıf'ın kurulduğu 1982 yılından bu yana 44 bin 317 erbaş ve ere, bugünkü değeriyle 579 milyon 51 bin TL yardım yaptığını, geçen yıl yapılan yardım tutarının 68 milyon 802 bin lira olduğunu hatırlatan Toprağı, bakım, öğrenim yardımı devam eden Mehmetçik ve çocuk sayısının 8 bin 892, bunların ortalama aylık yardım tutarının ise 6.2 milyon lira olduğunu bildirdi. TSK Mehmetçik Vakfı'nın 1995 yılından beri vekaleten kurban bağışlarını kabul edip kesim faaliyetinde bulunduğunu anlatan Topdağı, önümüzdeki Kurban Bayramı için 11 Ağustos gününden itibaren bağışı kabul etmeye başladıklarını kaydetti. TSK Mehmetçik Vakfı'nın, vatandaşların kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekaleten kurban bağışlarını kabul ettiğini, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekaleten kurban bağışı toplama yetkisi verilmediğini ifade eden Sabri Topdağı şunları söyledi:
"Vakfımıza yapılan kurban bağışı ve diğer bağışlar her yıl artarak devam etmekte, buna paralel olarak da vakıf tarafından şehit ailelerimize ve gazilerimize yapılan yardımların miktarı artmaktadır. Bu yıl ki kurban fiyatı 790 lira olarak belirlemiştir. Kesilecek kurbanlıkların yaş ve sağlık durumları gibi özelliklerinin dini yönden uygunluğu titizlikle kontrol edilmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünde olduğunu gösteren kulak küpesi ve diğer gerekli belgeleri olmayan hayvanlar kurbanlık olarak kabul edilmemektedir. Vakfımızın bağışçıları, kurbanlıklarının doğru seçildiğinden, dini vecibelere uygun kesildiğinin ve doğru yerde değerlendirildiğinden emindir. TSK Mehmetçik Vakfı tarafından yapılan ve vakfın İnternet sitesinde bulunan kamuoyu duyurusunda da ifade edildiği gibi, kurbanlıkların kesimi, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, kesim merkezlerinin kapasitelerine göre, Kurban Bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılmaktadır. Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine et olarak, kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışçılarına da kurban etlerinden yapılan kavurma seklinde dağıtılıyor."
TOPDAĞI: TSK'NIN MORAL DESTEĞİNE İHTİYACI VAR
Emekli Albay Sabri Topdağı yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde teröristlerin büyük bölümü TSK'dan ayıklandığını, kalanların da en kısa sürede ayıklanmasının tamamlanacağını umduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Bu teröristler, devletimize, milletimize, demokrasimize, birliğimize ve bütünlüğümüze saldırırken bana göre, en büyük kötülüğü de TSK'ye karşı yapmıştır. Kanunsuz darbe emrine uymayan, uyanları engellemeye çalışan, bu uğurda canını ortaya koyarak büyük mücadeleler veren TSK'nın büyük çoğunluğunun, şu anda kışlalarında büyük moral bozukluğu içerisinde. Ülkemize karşı her gün yeni bir oyun oynanırken, ulusal birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyabilmemiz için halkımızın birlik beraberliğinin yanı sıra TSK'nın da güçlü olması şarttır. Bu güç sadece personel ve silah gücü değildir. Bunlardan daha önemlisi moral gücüdür. Çünkü sonucu etkileyecek en önemli güçtür o. Moral gücü yok edilmiş bir askerin, elinde en modern, en güçlü silahlar olsa bile başarılı olması mümkün değildir. Ülkemizin ve TSK'nın içinde bulunduğu bu kritik koşullarda vakfımıza yapılan bağışlardaki artış, bu moral gücünü etkileyen en önemli faktör olacak ve olumsuz koşulların etkisinden daha çabuk çıkmamızı sağlayacaktır. Bu nedenle 11 Ağustos 2016 tarihinden itibaren kurban bağışlarını kabul etmeye başlayan TSK'nın yanında olalım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!