Mehmetçiğe atkı ve bere

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçiğe atkı ve bere
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 13:13

Mehmetçiğe atkı ve bere

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi kadınlar tarafından örülen bere ve atkılar Hakkari'deki Mehmetçiklere ulaştırıldı.

ADD'nin organizasyonuyla Eğirdirli kadınların el emeği göz nuruyla ördükleri bere ve atkılar Hakkari'de görev yapan Mehmetçiklere ulaştı. ADD Şube Başkanı Erdoğan Öngün ve üyeleri, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir'i makamında ziyaret etti. Tuğgeneral Bozdemir, "Emanetleriniz yerine ulaştı. Örmüş olduğunuz atkı ve berelerin manevi değeri çok yüksek. Şimdi askerlerimizin bulunduğu alanda yaklaşık 1.5 metre kar var. Buzul dağlarının en tepesinde askerlerimiz görev yapıyor. Örmüş olduğunuz atkı ve bereleri oradaki Emre Tayanç paşamız kendi elleriyle askerlerine giydirmiş. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Atkı ve bereleri alan Mehmetçiklerin mesajları da ziyarette paylaşıldı. Hakkari Yüksekova Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, gönderdiği mesajda, "Komandoların yuvası Eğirdir'den, Dağ Komando Okulu'nun konuşlu olduğu kahramanlar yuvası Eğirdir'den, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin üyeleri, çok değerli şefkatli annelerin, ablaların şefkatli güzel elleriyle ve dualarla örmüş olduğu atkı ve bereleri vermek benim için büyük gurur. 3356 rakımlı Şehit Tankçı Yarbay İhsan Ejdar üs bölgesinde bu savaşçılara, kahramanlara emanetleri sahiplerine teslim etmek bize nasip oldu ne mutlu bize. Annelerimize buradan çok teşekkür ediyoruz. Ellerinize sağlık" ifadelerine yer verdi.

Komandolardan Samet Kaçankol duygularını şöyle paylaştı:

"Bu malzemeleri bizlere gönderen annelerimize, kız kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Hepsinin ellerine kollarına sağlık. Bu soğuk ortamda sizin göndermiş olduğu hediyeler, bizlerin yüreğini ısıttı, vücudumuzu ısıttı. Tekrar çok teşekkür ediyoruz, sağ olun, var olun."

Atkı ve berelerin örülmesini sağlayan kadınlar ise duydukları mutluluğu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!