Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal aile festivalinde

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Topalın eşi Selda Topal aile festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 20:11

Anneler ve anne adaylarını tek çatı altında birleştiren Anne Bebek Çocuk Fuarı'nın etkinlik sponsoru Okyanus Kolejleri'nin davetlisi olarak oğlu Mehmethan ile birlikte gelen Selda Topal, ''İlk defa böyle bir etkinliğe katıldığım için çok şaşırdım. Çünkü her şey çocuklara ve gelişimlerine yönelik. Bu tarz fuarlar daha çok olmalı. Moda fuarlarından daha çok olmalı diye düşünüyorum. İlk defa geldim, iyi ki de geldim. Okyanus Koleji'nin davetlisi olarak geldim ve çok keyif aldım, çok güzel şeyler var'' dedi.

Haberin Devamı

Eğitimin her koşulda çok önemli olduğunu vurgulayan Selda Topal, ''Çocukların eğitim alacağı kurumu seçerken annelerin ilk olarak ahlaklı, iyi karakterli, sosyal sorumluluk bilinci ve algısını benimsemiş ve her şeyden önemli insan ayrımı yapmadan yetiştirebilecekleri okulları seçmeliler. Ben Mehmethan için şuan eğitim hayatımıza başlamadık, oyun okulları ile devam ediyoruz daha küçük çünkü. Ama benim tercihim, önceliğim bu tarz okullardan yana. Her ne olursa olsun ruhunu da iyileştirecek, iyi yapacak etkinliklerin bol olduğu yani matematiği feni her yerde öğrenebilirler ve o matematik fen vs. okulda öğrendiğimiz şeylerin hangisi bir işimize yarıyor ki. Aslında temel olan bence ruhu beslemek'' diye konuştu.

''ÇOCUK, YETENEĞİNE GÖRE YÖNLENDİRİLMELİ''
Yeteneğin yönlendirme ile ortaya çıkacağını söyleyen Selda Topal, ''Durup dururken bir çocuk anne ben yetenekliyim çok iyi basketbol oynuyorum demez. Anne yönlendirecek her sporu deneyecek. İmkanı olmayan anneler için söylüyorum, o çocuk kendini bir şekilde belli edecek. Çocuğun başarılı olduklarına inandıkları spor faaliyeti her neyse ona yönlenirse faydalı bir çocuk olacağına inanıyorum. Sanırım Okyanus Koleji bu konuda bayağı hem aileyi destekleyip yönlendiriyor hem de doğru yol çizmelerine yardımcı oluyor'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TOPAL AİLESİ İKİNCİ BİR ÇOCUK İSTİYOR MU?
Selda Topal, ikinci bir çocuk ister misiniz? sorusuna karşılık çocukları çok sevdiğini belirterek, ''Bizim ev zaten tek çocuklu gibi değil. Evde mutlaka Mehmethan'ın kuzenleri, yeğenleri, okul arkadaşları oturduğumuz yerdeki arkadaşları her gün bizim evde 5-6 tane çocuk var. Hiç tek çocukmuş gibi büyümedi Mehmethan'' diye cevap verdi.

Öğrencilerin yaptığı sevgi temalı kartpostallardan alan Selda Topal, fuar alanını gezerek keyifli anlar yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!