Mehmet Haberal serbest

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Haberal serbest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 01:44

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal dün Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.Tahliye olduktan sonra Haberal'ın ilk durağı hastanesi oldu. Bu arada Haberal'a darbeye eksik teşebbüsten indirim yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ergenekon karar duruşmasında mahkeme heyeti CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin tahliyesine karar verdi. Tahliye olan Haberal'ı cezaevi önünde bir basın ordusu karşıladı. Haberal daha sonra aracıyla cezaevinden ayrılırken, yaklaşık 5 km ileride aracını durdurup CHP milletvekilleri ile kucaklaştı. Haberal, "Çok üzgünüm arkadaşlarımız burada kaldılar. Gönül isterdiki bütün arkadaşlarımızla beraber buradan gitseydik" dedi.

HABERAL'I CEZAEVİ ÇIKIŞINDA BASIN ORDUSU KARŞILADI / FOTOGALERİ

İLK DURAĞI HASTANESİ OLDU / HÜRRİYET TV

''TOPRAĞI ÖZLEDİM''

Bir basın mensubunun ''Nereye gideceksiniz?'' sorusuna Haberal, şöyle yanıt verdi:
"Özgürlüğün kıymetini çok iyi bilmek zorundayız. Tabiatı bir göreyim de, yeşili, toprağı göreyim. Sonra nereye gideceğime karar veririm. Çünkü toprağı özledim" diye konuştu.


Haberin Devamı

MEHMET HABERAL TAHLİYE OLDU

SEVENLERİ KONVOYUN ÖNÜNÜ KESTİ

Mehmet Haberal'ın içinde bulunduğu araç, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıkışının ardından TEM bağlantı yoluna girdi. Kınalı gişelerini geçtikten sonra, sevenleri tarafından konvoyun önü kesildi.

Haberal, aracından inerek, gazetecilere ve bekleyenlere hitaben "Önce yeşilin ve doğanın, özgürlüğün tadını çıkartayım. Yeşili ve doğayı doya doya izleyeyim sonra nereye gideceğime karar vereceğim. Özgürlüğün kıymetini bilmek zorundayız. İçerideki arkadaşlarımız çıkmadı çok üzgünüz. Çok fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Haberal'ın yanında bulunan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı da "Ankara'ya gitmek, hocamızı ailesine kavuşturmak istiyoruz" dedi.

HABERAL'IN MEMLEKETİNDE HORONLU KUTLAMA / HÜRRİYET TV

4 YIL 3 AY 18 GÜN TUTUKLU KALDI

Eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Ergenekon" soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009'da tutuklandı ancak rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Dava kapsamında, ifadesi de kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde video konferans yöntemiyle alınan Haberal, bir süre de Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yattı.

Haberal 11 Mart 2011'de Adli Tıp Kurumu'nun raporu üzerine Silivri Cezaevi'ne getirildi. "Ergenekon" soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamenin sanığı olan Haberal, 21 Mayıs 2012'de davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin çağrısı üzerine ilk defa duruşma salonuna geldi.

İLK DURAĞI HASTANESİ OLDU

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Ankara'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Tahliye olduktan sonra İstanbul'dan karayoluyla Ankara'ya gelen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Hastanesi'ni ziyaret etti. Haberal'ı, burada hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

''TEMENNİ EDERİMKİ BU DÖNEM GEÇSİN''

Başkent Üniversitesi Hastanesi’ni ziyareti öncesinde açıklamada bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, şöyle konuştu:
"Ben her zaman ülkemle, milletimle gurur duyuyorum. Ben bugün çok şükür buraya geldim ama buruk geldim. Temenni ederdim ki, oradaki bütün arkadaşlarımla beraber çıkalım. Ülkemiz bir dönemden geçiyor. Temenni ederimki bu dönem geçsin, arkadaşlarımız, oradaki masum insanlar da çıksın. Hepimiz özgürlüğümüzün kıymetini çok iyi bilelim. Ülkemize de hizmet edelim."

Haberin Devamı

HABERAL HASTANEYİ ZİYARET ETTİ / Foto Galeri

HABERAL’A DARBEYE EKSİK TEŞEBBÜSTEN İNDİRİM YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ergenekon davasında tahliye edilen CHP milletvekili Mehmet Haberal’a mahkeme tarafından önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği, ardından darbeye eksik teşebbüsten indirim yapıldığı ortaya çıktı.
Ergenekon davasında kararını açıklayan mahkeme CHP Milletvekili Mehmet Haberal hakkında önce darbeye teşebbüs suçunun sabit olduğunu ifade ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Mahkeme, daha sonra Haberal’ın eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek cezada indirime gitti. Eksik teşebbüs nedeniyle cezayı 15 yıla indiren mahkeme, Haberal’ın yargılama sürecindeki mahkemeye karşı tutum ve davranışları nedeniyle de iyi hal indirimi yaparak cezayı 12 yıl 6 ay’a indirdi. Mahkeme yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan Haberal’ın, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Haberal mahkeme sürecinde sağlık gerekçesiyle yaklaşık 2 yıl hastanede kalmış ancak taburcu olabileceği yönündeki raporun mahkemeden gizlendiğinin ortaya çıkması üzerine cezaevine girmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!