Mehmet Ali Aydınlar başkan adayı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Aydınlar başkan adayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 00:00

Yıldırım Demirören, Sadri Şener ve Adnan Öztürk, dün Mehmet Ali Aydınlar ile buluşup, Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olmasını istedi. Teklifi kabul ettiğini Hürriyet’e açıklayan Aydınlar, önümüzdeki günlerde Aziz Yıldırım’la da görüşeceğini söyledi.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun (TFF) 29 Haziran’da yapılacak kongresi, Mahmut Özgener’in başkanlık görevini bırakacağını açıklamasının ardından daha da bir önem kazandı. Şimdi futbol kulislerinde tartışılan konu şu:
“Yeni başkan kim olmalı?”

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın TFF Başkanlığı’na aday olmayı düşündüğü birkaç gündür medyada yazılıp çiziliyordu.

Bu süreçte, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yakınlığı nedeniyle Gümüşdağ’a karşı olan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın, 7 Haziran Salı günü Les Ottomans Otel’de TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan’a adaylık teklifinde bulunduğu, ancak olumsuz yanıt aldığı ertesi günkü Hürriyet’te ayrıntılı biçimde anlatılmıştı. “Fenerbahçesiz Zirve” başlığıyla yayımlanan o haberde, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in de destek verdiği üç başkanın birkaç gün içinde tekrar bir araya gelerek başkan adaylarını belirleyeceği de ifade edilmişti.

17.00’de buluştular

İşte o ‘Fenerbahçesiz zirve’ dün akşam yapıldı. Yıldırım Demirören, Sadri Şener ve yurt dışında bulunan Ünal Aysal’a vekalet eden Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, saat 17.00’de buluştu. Demirören’in evindeki zirveye sürpriz bir isim daha çağrıldı; Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticisi Mehmet Ali Aydınlar. Birkaç yıldır sarı lacivertli kulübün kadın voleybol takımına büyük maddi destek veren Aydınlar, 3 büyük kulübün temsilcilerinin davetini kabul edip, toplantıya katıldı.

Özgener ve Atalay’ı aradı

Konuyu daha önce kendi aralarında müzakere eden Demirören, Şener ve Öztürk; Aydınlar’a, “Sizin Futbol Federasyonu Başkanı olmanızı istiyoruz. Bu konuda gereken her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Halen Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Aydınlar, cevap vermeden önce izin isteyip, Mahmut Özgener’i nezaketen aradı ve durumu anlattı. Aydınlar daha sonra bir telefon da Mehmet Atalay’a açtı. Ve bu konuşmanın ardından kararını açıkladı:
“Teklifinizi kabul ediyorum, başkanlığa aday olacağım.”

Teklifi kabul ettim

Bu tarihi zirveyi ve çıkan kararı duyunca, hemen Aydınlar’ı arayıp sorularımızı yönelttik:

- Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olduğunuz doğru mu?
- Evet, bana adaylık teklif ettiler. Ben de kabul ettim.
- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la bu konuda bir görüşmeniz oldu mu?
- Aziz Bey’le henüz görüşmedim. Ama elbette ki görüşeceğim. Ben bir yola çıktıysam, bütün kulüp başkanlarıyla görüşmem gerekir. Görüşeceğim de...

Hepsiyle görüşecekler

Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray’ın temsilcileri bu toplantıda Aydınlar’a, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Orduspor ve Samsunspor’un da seçimde kendisini destekleyeceğini; ayrıca diğer kulüplerle önümüzdeki günlerde görüşeceklerini de ifade ettiler.

Kulislerde dün edindiğimiz bir başka bilgi de Mehmet Atalay’ın büyük olasılıkla başkan adaylığından çekileceği yönünde...

Gümüşdağ: 14 kulüp beni destekliyor

MEHMET Ali Aydınlar’ın adaylığını açıklamasının ardından Göksel Gümüşdağ’a telefon açıp, gelişmelerden haberi olup olmadığını, eğer varsa ne yapmayı düşündüğünü sorduk. Gümüşdağ’ın sözlerini aynen aktarıyoruz: “Bu gelişmeden haberim var. Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın yakınlarından, kendisinin aday olacağını duydum. Futbol Federasyonu Başkanlığı’na herkes aday olabilir. Ben de adayım, sayın Aydınlar da. 14 Süper Lig kulübü, taban birlikleri ve diğer kulüplerin desteğini aldım. Ben yola devam ediyorum, başkanlığa adayım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!