Mehmet Akif Devlet Hastanesinde, 'Dumansız Hava Sahası' uygulaması başladı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Akif Devlet Hastanesinde, Dumansız Hava Sahası uygulaması başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 11:23

Mehmet Akif Devlet Hastanesinde, 'Dumansız Hava Sahası' uygulaması başladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Mehmet Akif  Ersoy Devlet Hastanesi girişleri ve bahçesinde, 'Dumansız Hava Sahası' uygulaması başlatıldı. Uygulamayla birlikte hastaların ve sigara içmeyenlerin hastaneyi çevreleyen sigarasız alanlarda dumandan etkilenmemeleri amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu, kurum ve kuruluşlarının bahçelerindeki bazı bölümlerde başlatılan 'Sigarasız Alan' uygulaması, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi girişleri ve bahçesinde de başladı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, dumansız hava sahasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastane olarak mümkün olduğunca sigara içilen alanları azaltmak, içmeyenleri korumak adına özellikle hastaneye giriş kapılarının önünde ve çevresinde sigarasız alanları oluşturduk. Hastane binalarımızın 2-3 metre etrafında şeritlerle çizerek de sigara içilmez yazdık ve hastanenin çevresinde sigara içilmiyor. Yapılan uygulama hastalarımız tarafından da desteklenmiş ve olumlu tepkiler almıştır. Bu da toplumumuzun bilinçlendiğini göstermesi açısından sevindiricidir. Ancak yine de sigara içenlerin oranı oldukça yüksek olup sigarayı bıraktırmak birincil görevimizdir. Bunun için hastanemizde bulunan Sigarayı Bırakma Polikliniğimize başvurmalarını önermekteyiz" dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!