Medyadan MAGAZİNİMTRAK

Güncelleme Tarihi:

Medyadan MAGAZİNİMTRAK
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2005 23:02

Doktordan ‘i... değildir’ raporu isteyen hakemden inciler – Cüneyt Arkın için sevindim – Birgün herkes Türkçe küfredecek – Ne yani Gülben Ergen 40 trilyon liralık taksi plakası mı almışmış – Niye Pınar Altuğ’dan nefret ederler – Telefonda saygı gereği açlık ve susuzluktan ölenler – Polisin dur ihtarına uymayıp kaçana ne yaparlar bu memlekette – Bilin bakalım vücuda en faydalı besin hangisiymiş... vs alıntılar!


Seyircilerin sürekli ‘i.ne hakem’ diye küfretmesine kızarak hakemliği bırakan Serdar Çakman, şike ve teşvik primi dedikoduları hakkında görüşü alınmak üzere davet edildiği TBMM komisyonunda muhteşem açıklamalar yaptı. Mesela:

Meğer Çakman bir doktora gidip ‘Homoseksüel olmadığımı tıbbî raporlar belgelemek istiyorum’ demiş.

Diğerlerini kendi ağzından verelim:

-
Terfi maçlarından birinde ya Siirt, ya Bingöl’de, bir kum yığını var sahanın kenarında. Top hep oradan taca çıkıyor. Niye buradan çıkıyor diye merak ettim. Top yine taca çıktı. Uzun boylu, bıyıklı bir çocuk topu almaya gitti. Bir geldi kısa boylu, bıyıksız biri taç atıyor. Eğildim baktım, kumun arkasında 3 kişi yatıyor. Üzerlerinde formaları var. Ne yaptıklarını sordum, ‘Ağabey, biz yorulunca burada dinleniyoruz’ dediler. ‘Kalkın oradan’ diyerek kovaladık.

- Üveyiz Molu vardı, Allah rahmet eylesin. Kayseri’de yenildiler, geldi soyunma odasına. Kayseri 2-1 mağlup olmuş. Bana, ‘Yahu hocam, biz burada saygın bir aileyiz, herkes bizi tanır, takım yenildi. Siz maçtan sonra bir rapor yazıyormuşsunuz. Rica etsem, bizim takımı galip yazar mısınız’ dedi. Biri adama, gidip hakeme söylersen olur demiş, o da geldi.

Hürriyet, 7 Mart

*

MERAK BU YA!

Bütün gazeteler verdi bu haberi, Bülent Ersoy ile kankası Oya Aydoğan, Turgutreis’te 400 biner dolara yan yana iki villa aldı, diye.

Ersoy şarkı söyler, eski albümlerini satar, birikmiş parası vardır. Oya Aydoğan’ın geliri nedir acaba?

Posta, 7 Mart

*

SEVİNDİM!

Cüneyt Arkın, Eyüp Belediyesi’nin nedense düzenlediği Yeşilay Haftası paneline davetliymiş, içki ve sigaranın zararlarından bahsetmiş, sonra ‘İçkinin sahtesi de gerçeği de insanı öldürür’ diye bir şişe Yenirakı’yı kırmış.

Bu habere çok sevindim, çünkü Cüneyt Arkın’ın bir aralar içkiyle başı dertteydi, demek ki kendini kurtarmış...

Posta, 7 Mart

*

KÜFÜR İHRAÇ EDER OLDUK!

Kıbrıslı Rum televizyon sunucusu Katerina Lapsa, araya çok reklam girdi diye şikayette bulunan bir seyirciye, canlı yayında ‘S..tir oradan!’ diye küfredince ortalık karışmış, görevden alınması söz konusu imiş...

Bence kadın haklı, Türkçe küfür etmenin tadı bir başkadır, hele hele şöyle ‘hasss...’ diye başlayan ‘millî küfürümüz’ !..

Vatan, 7 Mart

*

HESAP TUTMADI!

Şok aynen Gala’dan araklamış ve manşet yapmış.

Gülben Ergen birikimini 102 tane taksi plakasına yatırmışmış, plakaların fiyatı son bir buçuk ayda 380 milyardan 330’a düşünce, 5 trilyon zarar etmiş.

Ne yani, Gülben Ergen 40 trilyon liralık taksi plakası mı almışmış?

(Not: Gala’dan farklı olarak Şok, Ergen’i Defterdarlık’a da fitneliyor, diyor ki “Ergen’in bunların vergisini verip vermediğini araştırmak ise İstanbul Defterdarlığı’nın işi. Sonucu hep birlikte göreceğiz. Başbakan’ın medyası budur işte!)

Şok, 7 Mart

*

YAHU RESMEN TEHDİT EDİYOR ADAMLAR...

Giresun’da bir apartmanın sakinleri, kapının önüne araçların park etmesini önlemek için bir ‘uyarı yazısı’ asmışlar: Dikkat! Araba çekmeyiniz, yukarıdan taş düşebilir!

Şok da bunu marifetmiş gibi haber yapıyor, ‘uyarı yazısı asıldıktan sonra kapıya park eden araçlar azalmış’ ...

Yahu adamlar, ‘aracınıza apartmandan taş atarız’ diye tehdit ederek kamuya açık bir yere park edilmesini engelliyorlar, resmen suç işliyorlar!

Şok, 8 Mart

*

MAGAZİNCİLERİN PINAR ALTUĞ’A OLAN HINCI VE TERBİYESİZLİĞİ BİTMEDİ

Altuğ aynı anda iki dizide, birinde bir köylüyü diğerinde bir şehirliyi oynayacakmış.

Başlık: İkiyüzlü Altuğ

Şok, 8 Mart

*

TELEFONDA AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLENLER...

Ya öğretim görevlileri durup dururken en olmadık konuda açıklamada bulunurlar, ya da gazeteciler abuk sabuk bir soruyla vesile olurlar. Örneği çok...

Son olarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim görevlilerinden birine ‘telefonda nasıl konuşmak gerekir’ diye sormuşlar demek ki, o da ses tonuyla, ifadeyle ilgili tavsiyelerde bulunmuş, ama son cümlesiyle beni bitirdi:

- Karşı taraf kapatmadan telefon kapatılmamalıdır!

Telefonda 2 taraf olduğumuza göre, karşı taraf kapatsın diye ölene kadar bekleyeceğiz demektir !
J

Şok, 8 Mart

*

DIT !

Petek Dinçöz, bir davette Orhan Gencebay ile eşi Sevim Emre’ye rastlamış. Ve ne diye sormuş?

- Kaçıncı sevgiliniz?

Gencebay morarmış, neyse ki Sevim Hanım ‘ben ilk ve sonuncusuyum’ diye işi tatlıya bağlamış.

Bu haberi yaparken ‘Potlarıyla ünlü Petek’ diyor gazete. Ben olsam farklı bir sıfat kullanırdım!

Takvim, 8 Mart

*

NE DİYON YUHA SEN?

Abuk sabuk açıklamalar yapan sadece bizim öğretim görevlilerimiz değil, Helsinki Üniversitesi’nden Prof.Dr.Juha Mikkala demiş ki: “Eğer erkek veya kadın cinsel yaşamında tam anlamıyla bir orgazm yaşayamazsa (cinsel yaşam dışında nasıl orgazm olunur?) bu onun dedikodu yapmasına neden oluyor!”

Herhalde hormonal dengeyle filan ilgisi var, zannediyorsunuz bunu okuyunca, değil.

“Özellikle cinsel açıdan bir türlü istediği doyuma ulaşamayan kadınlar, bu durumun çevreleri tarafından bilindiğine inanırlar. Bu nedenle de özellikle dostları ile konuşurlarken, devamlı olarak başkaları hakkında duyduklarını ve bildiklerini anlatırlar. Bu sayede aralarında yaptıkları sohbetin kesinlikle kendi cinsel yaşamlarına zarar vermeyeceğini düşünürler. Bu şekilde kaçış yaşarlar.”

Ne alakası var?

Şok, 9 Mart

*

NE DEDİLER? KÖŞESİNDEN

Hıncal Uluç'un 'sweetheart'ı Ece Gürsel şöyle demiş: “Boyum 1.83, bacak boyum ise 1.20 cm. Türkiye'nin en uzun mankeniyim. Bacak boyumu geçen manken de yok. Podyumda üzerime manken tanımam. En iyi podyumu olan mankenim, Çağla Şıkel ile Şenay Akay benden sonra gelebilir. İspanyollar da bana bayıldı.”

‘Sweetheart da çok alçakgönüllü! J

Milliyet, 10 Mart

*

SERİN DURUŞ’tan...

Ali Kırca 7 bebek bekleyen anne adayına diyor ki: Doğurmak zor iş, bunu erkekler anlayamaz, biz de anlayamayız (Çocuklar soruyor: Biz derken?)

Zekeriya Beyaz bir programı eleştirirken: Olayı noktasal noktaya getirmeyin!..

Seda Sayan (Bir izleyicisine kırışıklık önleyici krem hediye ederken): Bütün uzuvların uzaya doğru, yukarı yukarı, uzaya doğru kalkacak...

Seyirci hanım: Benim kızım küçükken beyin tramvayı geçirdi...
İkbal Gürpınar: Travması galiba!
Seyirci hanım: Evet, tramvası...

Ümit Aktan: O da ne derken top olduğunu hep beraber idrak etmekteyiz sayın dinleyiciler...

Milliyet, 10-13 Mart

*

% 93 ALKOLLÜYKEN BÜÜLE OLUR HALİYLEN

Hülya Avşar’ın kızkardeşi Helin ‘artık içmiyorum’ dediği halde, Ortaköy’den Ulus’a gayet tabii ki HLN plakalı cipiyle çıkarken polislerin ‘dur!’ ihtarına uymayıp kaçmış, ikinci barajda yakalanmış, arabası parka çekilmiş, ehliyetine de el koyulmuş. Kubilay’ın (Keskin) köşesinde okudum.

(1) Kubilay, “Avşar, yapılan alkol testinde % 93 alkollü çıktı” diyordu. Kanının % 93’ü alkol olduğuna göre (!) epey bir içmiş demek ki.
(2) Helin Avşar’ın Mercedes cip sahibi olması normal, çalışıyor, kazanıyor, vergisini ödüyor!?
(3) Plakasının HLN olmasına gelince... Trafik sicil işlemini yapan polisler ‘bilabedel’ bir iyilik yapmıştır, öyle para mara... lafı mı olur!
J
(4) Haberde göremedim: Polisin ‘Dur!’ ihtarına uymayıp kaçmanın bir cezası yok mudur? Yahut da kanun ‘Hülya Avşarların kızkardeşlerine istisna uygulanır’ mı diyor?

Kelebek-Hürriyet, 11 Mart

*

ZOR BE!

Gazetenin sağlık sayfasında bir soru: Vücuda en faydalı gıda hangisidir?

Cevap: Anne sütü alınabilecek olan en faydalı besin maddeleridir.

(Ben çoğul yapmadım, yazıda “anne sütü alınabilecek olan en faydalı besin maddeleridir” diyor.)

Eee, nasıl “besleneceğiz”, onu da söyler misiniz ! J

Vatan-34, 11 Mart

*

LAHAVLE!

Benim klasik ‘Eloğlu Mars’a yerleşmeye hazırlanıyor, bizim 21.yüzyılda uğraştığımız şeye bak’ alıntılarımdan biri daha:

Adam, iki sene önce karısına aldığı montun domuz derisinden olduğunu öğrenince, satıcıya dava açmış, haklı, kadın bu montla camiye gitmiş, yatır ziyareti yapmış ... ya günahsa değil mi efendim! Hasılı yeni moda gerekçeyle ‘psikolojisi bozulmuş!’

Sabah gazetesi de bunu ana gazeteye sürmanşet, Günaydın ekine manşet, içeriye de tam bir sayfa kullanıyor! Üşenmeden ilahiyat hocalarına, halka filan soruyor...

Yarabbi!

Sabah, 11 Mart

*

KADINA SAYGIDANDIR

Fransız oyuncu Emmanuelle Beart İstanbul Festivali için Türkiye’ye gelecekmiş de, ‘Kadın döven ülkeye gitmem!’ demiş.

Polisin yaptığını herkesten çok eleştirdiğim için rahatlıkla söyleyebilirdim de...

Kadının dövülmesi kadar sövülmesine de karşıyım!

(Ayrıca Emmanuelle Beart kadar bir oyuncunun bu tribün şovunu Hürriyet’in niye manşet yaptığını da anlamadım!)

Hürriyet, 12 Mart

*

TEOMAN EVLİLİK KONUSUNDA ŞÖYLE DEMİŞ:

Diyelim ki evlendiniz, 15 sene boyunca kimseyle birlikte olmayacak mısınız? Maalesef seks zevkli bir şeydir. (Maalesef!) Adana kebap gibi. Kolesterolünüz yüksek diye Adana kebap yemeyecek misiniz?”

Teoman, bir hayranını kaybettin! Benim kolesterolüm yüksek ve ... yıllardır Adana kebap geçmedi gırtlağımdan ! J

Milliyet, 12 Mart

*

HOT FENA HALDE B.. ATIYOR:

“Şebnem Özinal, işletmeci Şefik Öztek’ten ayrılmış. Desenize Laila Şefik’tenz gitti, Şebnem’in de büyük aşkı bitti!”

Sizden korkulur vallahi!

HO Tercüman, 13 Mart

*

O ŞİMDİ ASKER / CANI NELER İSTER’ şarkısıyla tanınıyormuş Tuğba Ekinci.

Aslında 15 milyara sahneye çıkıyormuş, ama çağrıldığı 30 askeri birliğe parasız gidecekmiş, diyor ki “Davet edildiğim tüm birliklere gideceğim. En seksi kıyafetlerimle program yapacağım ve askerlerden beş kuruş para almayacağım!”

Para almayacak, ama ‘en seksi kıyafetleriyle’ kışlada ‘O Şimdi Asker / Canı Neler İster’ şarkısını söyleyince, askerden çok hayır dua alacaktır, muhakkak. J

Posta, 13 Mart

*

YORUMSUZ

Bir resimaltı: Ebru (Destan) fazla kilolarını mavi lensleriyle kapatmaya çalıştı

Takvim-Papatya, 13 Mart

*

OSCARLI FİLMLER GİŞEDE KAYIP, diyor manşet.

4 Oscarlı Milyonluk Bebek’e 62 bin, 5 Oscarlı Göklerin Hâkimi’ne 155 bin seyirci giderken, Eğreti Gelin’e 424 bine yakın seyirci gitmiş.

Yaa, ne demezsin, bizim milletimiz sanata çok düşkündür!

Atıf Yılmaz’a saygım sonsuz, oyunculara da, film güzelmiş diyorlar... ama hani, bizim millet, biraz seks meks, genç çocuğa cinsel eğitim filan laflarını duyunca acaba...

Sabah’la Günaydın, 13 Mart

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!