MEDYADAN : Magazin haberleri

Güncelleme Tarihi:

MEDYADAN : Magazin haberleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2003 18:09

Yeliz Yeşilmen “aptal sarışın” rolünün hakkını veriyor – Asmalı Konak’ın seçkin konukları – Seren Serengil meğerse çok kültürlüymüş – Radyo di-ceyinden bir veciz cümle – Serin Duruş, Serdar Ortaç’ın hatasını nasıl da yakalamış – Bu önemli haberi kaçırmanıza gönlüm razı değil – Bir ilişkinin doması için bütün şartlar tamam – Çağla Şıkel iyi ki ilk defa aşık olmuş

Haberin Devamı

Vatan, 16 Ekim

Yeliz Yeşilmen adlı bir oyuncu var, biliyorsunuz, “aptal sarışın” rolünü mükemmel oynayan... Geçenlerde Star TV’de gösterilen (ve ödülleri, Uzan Grubu’nun maddî durumu sebebiyle, 15 milyardan 5 milyara indirilen) Passaparola adlı yarışma programına katılmış. Seyredenler anlattı. “Hiçbir soruya cevap veremediği gibi, en basit şeyi bile bilmemekten zerre kadar utanmıyordu” diyorlardı.

Vatan’ın haberine göre, bu kızcağızı İstikbal’in ürettiği ortopedik yatağın tanıtımında görevlendirmişler. Sahneye bir tane alelade şilte getirmişler, bir tane de, tanıtımı yapılan, Perform marka şilte. Yeliz Yeşilmen ikisini de test etmiş, yatmış, kalkmış, sonra basın mensupları sormuşlar:

- Hangi yatak daha iyi sizce, Yeliz Hanım?
- Diğer yatak...

Daha iyi dediği “diğer” yatak, tahmin edebileceğiniz gibi, tanıtımını yapmak için para aldığı yatak değil, diğeri, yani "alelade" yatakmış.

Bazen oyuncular kendilerini bir role öyle kaptırır ki...


*

SEÇMECE BUNLAR...

Hürriyet, 17 Ekim

Asmalı Konak
nihayet başladı, iyi oldu çünkü midemiz kalkmıştı artık. Galası bilem yapıldı. Hürriyet gazetesi SEÇKİN KONUKLAR diye davetlilerin listesini vermiş.

İşte Asmalı Konak galasına katılan Türkiye’nin SEÇKİN insanları:

Buket Taşdelen, Süheyl Uygur-Burçin Orhan, Meral-Vural Gökçaylı, Nuri Çolakoğlu, Faruk Aksoy, Faruk-Turgut Toplusoy, Berna Sağlam, Göksel Tortay, Sema-Ömer Cıngıllıoğlu, Mehmet Ali Birand, Çağan Irmak, Murat Saygı, Leyla-Vedat Mardin, Nazlı-Meyra Ilıcak, Sema Çelebi, Ferruh Karakaşlı, Murat-Erol Evgin, Deniz Akkaya, Cengiz Abazoğlu, Esra Dinçkök, Bente-Ali Şen, Meral Okay, Deniz-Murat Murathanoğlu, Mahsun Kırmızıgül, Yavuz Bingöl, İzzet Yıldızhan, Aydın Ayaydın, Ömer Durak, Kaan Urgancıoğlu, Ali Atıf Bir, Ayşegül-Muharrem Toplusoy, Hülya Avşar, Ali Sayar, Şebnem Dönmez, Leyla Alaton, Yıldırım Demirören, Serdar Erener, Sibel-Bedri Baykam, Birol Güven ve eşi, Belma Canciğer-Gani Müjde, Tuba Ünsal, Eylem Yıldız, Devrim Saltoğlu, Duygu Asena, Şehnaz Tuna, Ege Ayhan, Selda Özer, Canan Hoşgör, Emel Sayın, Vatan Şaşmaz ve nişanlısı Nergis Mizanoğlu, Efsun Alper, Gencay Gürün, Feryal-Kemal Gülman, Ali Müfit Gürtuna, Zerrin Özer, Gündüz Gedikoğlu, Ender Mermerci, Esin Maraşoğlu, Nihat Odabaşı, Deniz Türkali-Atıf Yılmaz, Neslihan Yargıcı.

Seçimi size bırakıyorum. Eminim siz, bu listede yer alan SEÇKİNLER ile DİĞERLERİNİ ayırt etmeyi, Hürriyet’in bu haberini yapan meslektaşımdan çok daha iyi biliyorsunuz.


*

HAKKINI YERMİŞİZ MEĞER

Şok, 17 Ekim

Asil ve asi” başlıklı haberin girişi şöyle:

Seren Serengil, sanat dünyasının en kültürlü isimlerinden biri. Kültürlü bir annenin kızı, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca’yı anadili gibi konuşuyor... Ancak tüm bu özelliklerine rağmen, herkesin onu aşkları ve lüks yaşantısıyla tanımasından şikayetçi.”

Ekstra bir mizaha gerek yok.


*

ALLAH DİNLEYİCİLERİNE BAĞIŞLASIN

Power FM, 18 Ekim

Cumartesi günü, saat 16.50, odamda çalışıyorum. Radyoda müzik ararken 100 FM’de bir kadın sunucunun sözleri çalınıyor kulağıma. Kelimesi kelimesine hatırlamıyorum, ama yaklaşık şöyle diyor :

Bende biraz alaturkalık var galiba. Ne de olsa Türk’üz, değil mi? Eğer bir şarkı, dinlerken böyle iki elimi yanıma sarkıttırıp, odanın içinde başımı sallayarak aptal aptal gezdiriyorsa beni, o şarkı benim canımı yesindir.”

(Ben bunları yazarken, aynı programın anonsu duyuluyor: “Turkcell Türkçe Pop” ve yeni bir şarkı başlıyor : Hier encore j’avais vingt ans, je gaspillais le temps avec la désinvolture...”)


*

EEEE, DÜNYA HALİ

Milliyet, 14 Ekim

Serin Duruş
köşesinde, “ünlüler”in akla zarar laflarını toparlıyorlar, güzel de yapıyorlar.

Bugün, Serdar Ortaç’ın bir hatasını yakalamışlar.

Unutma ki dünya hani” diyormuş Ortaç, doğrusu “Unutma ki dünya fani” olacak diye, dalga geçiyorlar. Ben, Barış Manço’nun “Can bedenden çıkmayınca” adlı şarkısında

Unutma ki dünya hali
Veren Allah alır canı
Ben nasıl unuturum seni
Can bedenden çıkmayınca

sözlerini biliyorum, yani “Unutma ki dünya hali.” Ama “Unutma ki dünya fani” diye bir şarkı duymadım. O ne ki ne?


*

ÖNEMLİ OLMASAYDI, KULLANMAZLARDI

Hürriyet, 19 Ekim

Böyle önemli haberleri kaçırmanıza gönlüm razı olmuyor. Onun için, Hürriyet’in bu haberini özetliyeyim size:

Başlık: Altuğ’un boşandığı eşinin arkadaşı, Tony’ye bardak attı.

Pınar Altuğ’un boşandığı eşi Umut Elçioğlu’nun en yakın arkadaşı İzzet Antebi ile, Pınar Altuğ’un ısrarla “arkadaşım” dediği ama magazincilerin yemin billah “manitası” diye yazdığı Tony Teodoridis, bir “mekanda” karşılaşmışlar. Antebi, Teodoridis’e laf atmış, hızını alamamış, kafasına bardak fırlatmış.

Yani, çok önemli olmasa Hürriyet “Yakın Plan” sayfasının göbeğinde kocaman kullanmazdı...


*

ALLAH BUNLARI DA BİRBİRİNE BAĞIŞLASIN

Gala, 19 Ekim

Diyorum ya hep “Magazin gazetecilerinin işi zor” diye. Artık “kim kim nesi, kim kiminle, kim kiminleydi ve kim kiminle olmak üzere” diye çetele tutmaları lazım...

Kubilay Keskin’in haberinin girişi şöyle: “Maria-Necmettin Eliyeşil çiftinin kızı Melissa ile Ayşe-Adnan Polat çiftinin oğlu Kerim, bir ay önce New York’a gitmişlerdi. Keril Polat (buradan itibaren daha dikkatli okuyun) Raffi Portakal’ın kızı Maya ile yaşadığı aşkı bitirdikten sonra Eliyeşil ile birlikte olmaya başlamıştı. Eliyeşil ise, Selim Tezman’ı Selin Fadıllıoğlu’na kaptırınca, bu ilişkiye sıcak bakmıştı.”

Uf!


*

İYİ Kİ İLK KEZ AŞIK OLMUŞ

Yarın, 19 Ekim

Yarın gazetesi bir “ilke imza atarak” yine “şok” bir haber yapmış. Manken Çağlı Şıkel, son sevgilisi Mehmet Aslan için “İlk kez aşık oldum ve aşkı tattım” demiş.

Gecce.com diye bir internet sitesi var, magazin haberleri veren. Bu sitede bayıldığım bir “arama motoru” keşfettim. (Motor lafı buraya iyi oturuyor.) “Kimin kiminle olduğunu” öğrenmek için, bir “ünlünün” adını tıklamanız yeterli, daha önce “kiminle olmuş” veya magazincilerin diliyle “adı kiminle anılmış” ... bir liste çıkıyor karşınıza. Kimi bir kişiyle, kimi bin kişiyle... Herkesin performansı kendine göre.

İlk defa aşık olan Çağlı Şıkel’in adını taklayınca, şöyle bir liste çıkıyor karşınıza:


ÇAĞLA ŞIKEL

BOZOK GÖREN, YALÇIN DÜMER, KEREM ALIŞIK, YILMAZ BEKTAŞ, METİN BEY, BEYAZ, HAKAN URAL, TAN SAĞTÜRK, 2002 HAZİRAN 10 BİN DOLAR KARŞILIĞI REKLAM AŞKI GÖKHAN ÖZEN, KENAN DOĞULU, FENERBAHÇELİ SERHAT (Eylül 2002), MEHMET ASLAN

(BU HİZMET KOPYA EDİLEBİLİR AMA ASLA BU KADAR DETAYLI VERİLEMEZ)

Haberin Devamı

Demek ki aşk her şey demek değilmiş, bu dünyada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!