Medya Akhisar’da Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Medya Akhisar’da Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 17:29

MEDYANIN TOPLUM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ VE SORUMLULUĞUNUN ELE ALINDIĞI ’MEDYA AKHİSAR’DA BULUŞUYOR’ İSİMLİ İKİNCİ SEMPOZYUM BUGÜN SAAT 14.00’DA AKHİSAR BELEDİYESİ MECLİS SALONUNDA YAPILDI.

Medyanın toplum üzerindeki etkisi ve sorumluluğunun ele alındığı ’Medya Akhisar’da Buluşuyor’ isimli ikinci sempozyum Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.
Akhisar Gündem Gazetesi önderliğinde Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret Borsası, Özel Doğuş Hastanesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen ’Medya Akhisar’da Buluşuyor’ Sempozyumunun Moderatörlüğünü Engin Akyüz ve Süleyman Kollu yaptı. Sempozyuma Yeni Asır Gazetesi’nden Ali Kayadibi, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Ege Üniversitei Öğretim Üyesi ve Yardımcı Doçent Doktor Oğuzhan Kavaklı ve Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’un başarılı genç teknik direktörü Cihat Arslan da katıldı.
Türkiye’deki futbol yorumculuğunu değerlendiren TRT Spikeri Erdoğan Arıkan TFF’nin acilen karar alıp Süper Lig maçlarının sadece devlet televizyonuna değil tüm yayıncı kuruluşlara eşit şekilde dağıtması gerektiğini yoksa yorumcuların tiyatro şeklindeki anlatımlarının hoş görünmediğini kaydetti.
İlk olarak konuşmasını yapan Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, “Biz kamu kurumu sorumluğu içerisinde bugün önemli bir günün arifesi. Çalışan Gazeteciler Günü’nü önden kutluyoruz. Biz basın ilan kurumu olarak kamu sorumluluğu içerisinde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizimde medya üzerinde bir etkimiz var ama biz istiyoruz ki devlet kurumu olarak iyi sonuçlara etki edelim. Medya görevini yaparken güzelin ve doğrunun artmasında görevi yaparken bizde onlara katkı sunalım. Dünya daha yaşanabilir bir dünya halin gelsin. Televizyonlarda insanlığa sığmayan görüntüler gözümüze sokuluyor. Daha adil ve barışın olduğu dünyada hep beraber yaşayalım. Medya olarak da bu güzellikleri gösteren bir medya olmasını diliyorum. Medyanın sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmesini temenni ediyorum. Biz olmamız gereken yerde olmaya ve omuz vermeye gayret gösteriyoruz” dedi.
10 Ocak Gazeteciler gününün tarihçesini açıklayan Oğuzhan Kavaklı ise, “Basın mesleğinde çalışanlar yada çalıştıranlar arasında ki ilişkilerin tanzim edileceği yasayla düzenlenen daha sonra bu yasanın karşılamadığı anlaşılınca 212 sayılı yasa konuldu. Türkiye’de yayınlanan 9 ulusal gazete patronu çalışanlara çok fazla hak verildiği ve bu yükün altından kalkamayacaklarını belirterek 3 gün gazete çıkarmama boykotu yaptılar. Ankara ve İstanbul’da sadece birer gazete yayınlandı. Bütün gazeteciler yasayla ilgili görüşlerini bu gazetede yayınladılar. İşverenler 3 gün sonunda geri dönüş yaptılar ve gazetecileri geri çağırdılar. 10 Ocak belki şuan resmi tatil değil ve bayram olarak kutlanmıyor ama biz o günleri görmeyi umut ediyoruz." şeklinde konuştu.
Yerel haberlerin öneminin altını çizen Yeni Asır Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi, “120 yıllık bir marka Yeni Asır. Egeliler gittikleri her yerde Yeni Asır alışkanlığını gazete bayilerine sorarak sürdürürler. 120 yıllık bir gazetenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Sosyologlar daha başarılı gazetecilerdir. Toplumu daha iyi okuyabilirler. Daha farklı perspektiften bakabilirler. Herkes kendisine yakın olanı tercih eder. Yeni Asır Egeliye yakındır yereli ifade eder. Ulusal medya ne ise yerel o olmamalıdır. Her şey ulusal gazeteden elde ediliyor. Yerelin savunması yerel medyada olmalıdır. Yerel değerlerin mutlaka işlenmesi gerekiyor. Biz gazetede günün toplantısını yaparken her bölgeye ait değerleri gazetemizde yansıtmak istiyoruz.” dedi.
Akhisar’ı çok sevdiğini ve samimi bir ortam bulduğunu belirten TRT Spor spikeri Erdoğan Arıkan da, “Akhisar’ı ben kendi hayatıma benzetiyorum. Akhisar’da herkes birbirini tanıyor samimi bir ortam var. Akhisar denince benim aklıma centilmenlik geliyor. Akhisar Belediyespor’un çok katkısı vardır. Akhisar çok güzel bir şehir. Buraya gelirken seve seve geldim. Büyük kulüplerin 1 milyona yaklaşan borçları varken kendi yağında kavrulan borçsuz Akhisar’ı sevmemek mümkün değil. Türk futbolunun en büyük sorunu yönetimlerdir. Akhisar Belediyespor dışarıdan bakınca çok güzel ve sevimli görünen bir takım." diye konuştu.
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan da şunları söyledi: “Biz yerel basınla her zaman iletişim halindeyiz. Şeffaf bir politika izliyoruz. Haber almanın ve haberi en doğru iletmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim en büyük transferimiz takımı muhafaza edebilmektir. 2. transfer mali yapıyı bozmandan Akhisar’ın geleceğini tehlikeye atmadan ekonomik anlamda transfer yapmaya çalışıyoruz. Biz kendi adımıza bu transferleri istemiyoruz. Aslolan kulübün başarısı. Kulübü zora sokacak transfer politikası değil büyük aileye yakışacak transferler istiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!