Medula, Suriyeli mültecilere açıldı

Güncelleme Tarihi:

Medula, Suriyeli mültecilere açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 23:37

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), ilaç alırken hem eczanelerin hem de Suriyeli mültecilerin yaşadıkları sorunları çözebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kullandığı ‘Medula’ sistemini Suriyeli mültecilere de açtı.

Haberin Devamı

Mültecilerin ilaç paraları, Acil Yardım Fonun’ndan ödenecek. Daha önce eczanelerden ilaç alan Suriyeli mültecilerin parasını kontrol sistemi bulunmadığı için devletin ödememesi nedeniyle eczane başına 100-150 bin lira alacak çıkmıştı. SGK’nın Medula sistemini Suriyeli mültecilere de açmasıyla eczaneye gelen mülteciler şahıs numaralarını eczacıya vererek ilaç alabilecek. AFAD, Acil Yardım Fonun’ndan para ayırarak valiliklere gönderecek. Valilikler de eczanelere ödeme yapacak. Bunun kontrolü de Ankara Kavaklıdere’deki Sosyal Güvenlik Merkezi’nde yapılacak.
Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, uygulamanın doğru olduğunu ancak 90 günlük sürenin eczacıyı zor duruma sokacağını savundu. Saydan, “Ama sonuçta eczacı parasını alabilecek, mülteciler de ilaçlarını. Burada bize bir külfet daha yüklendi. Mültecilerin şahıs numaraları 98 ve 99 ile başlıyor. Ancak Medula sistemi 99’u kabul ederken 98 ile başlayan numaraya ilaç vermiyor. Eczacılarımızın Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden 98’i 99’a çevirerek yeni şahıs numarası almaları gerekiyor. Bu da eczacı ve hasta mültecilerin zamanlarını alacak.”

Medula Nedİr?

Haberin Devamı

Medula Genel Sağlık Sigortası sisteminin bilişim ayağı. Tüm sağlık kurumlarının hizmet, tıbbi malzeme ve ilaçların bedellerinin, geri ödemesi için GSS Medula web servisleri kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!