Meditasyon rahatlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Meditasyon rahatlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 13:11

Araştırmacılar, bir haftadan az bir süre yapılan meditasyonun bile dikkatin artması ve zihnin açılmasında kayda değer gelişme sağladığını bildirdiler.

Daha önceki araştırmalar, aylar, yıllar süren yoğun meditasyonun dikkati artırdığı ve stresi azalttığı sonucuna varmışlardı. Ancak Çinli araştırmacılar, çok daha kısa sürede bile meditasyonun faydasının görülebileceğini tespit ettiler.

Oregon Üniversitesinden Dr. Yi-Yuan Tang'ın başkanlığındaki Çinli üniversite öğrencilerinin araştırmasında, 5 gün boyunca 20 dakikalık bütünleyici beden-zihin meditasyon eğitimi seanslarının dikkati artırdığını, genel ruh halinde iyileşme sağladığı, endişeyi, depresyonu, kızgınlığı ve yorgunluğu azalttığı belirlendi.

"Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayınlanan araştırmanın sonucuna göre, 5 gün sonra yapılan dikkat ve ruh hali testlerinde, bütünleyici meditasyon grubundakilerde, sadece rahatlama seanslarına katılan kontrol grubundakilere oranla önemli gelişme görüldüğü belirtildi.

Bulguların, bütünleyici meditasyonun, stresle başa çıkma, beden ve akıl sağlığı, zihnin kavrama performansını artırmadaki potansiyel değerini gözler önüne serdiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!