Medici ailesinin Türkiye ayağı: Ahmet Åžahin

AHMET Şahin’i birkaç sene önce tanıdım. Kendisine kanım ilk görüşmede ısındı.

Haberin Devamı

Hayranlığım ise her görüşmemizde mislisi ile arttı. Ahmet Şahin Elazığlı bir işadamı. Evli, iki çocuk ve iki torun sahibi. İş alanında oldukça başarılı. İnşaat sektöründe çalışıyor. Halen 160 metrelik yüksekliği ile Ankara’nın en yüksek binası olacak Portakal Çiçeği Residence’ı inşa ediyor.

¡ Â¡ Â¡

Ancak, Ahmet Şahin benim sevgi ve saygımı sadece bu özellikleri ile kazanmıyor. Her şeyden önce taşıdığı içten tevazu ile insanın kalbini fethediyor.

 O aynı zamanda bir doğa tutkunu ve sivil pilot. Zaman zaman kendisine ait deniz uçağı ile uçuşlar yapıyor. Bol bol ava çıkıyor. Her fırsatta doğanın kucağına kaçıyor.

Kendi elleri ile santim santim yarattığı Sapanca Doğapark ise göl kıyısında 20 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir yeryüzü cenneti.

Haberin Devamı

Bir hayvanat bahçesini de içinde barındıran çiftliğinde zengin bitki örtüsü ile birlikte poni atları, geyik ve karacalar, yaban koyunları, flamingolar ve çeşitli su kuşu türleri barınıyor.

Çiftliği her ziyaretimde ruhum dinleniyor, içim ısınıyor, doğanın insanlığa bağşettiği huzur beni kucaklıyor. Adeta sebepsiz mutlu oluyorum.

¡ Â¡ Â¡

Bütün bunlar yetmezmiş gibi Ahmet Şahin bir sanatsever. Ama öyle böyle değil. Sanata âşık. Kendisini katiyen sanatçı olarak görmüyor ama Rönesans’ın ünlü İtalyan Medici ailesi misali sanata ve sanatçıya alabildiğine kucak açıyor.

En son geçen haziran ayında Sapanca’daki doğa cenneti çiftliğinde I. Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’ni tertip etti. Sanat Kolonisi’nin ne olduğunu bilmiyordum. Çeşitli dallardan sanatçılar bir araya geliyorlar ve aynı mekânda eserlerini üretiyorlar. Her türlü ihtiyaçlarını ise Ahmet Şahin karşılıyor. I. Koloni’de çeşitli ülkelerden 19 sanatçı bir ay boyunca bir arada eserlerini ürettiler.

Her birinin yarattıklarına hayran kaldığım sanatçılar şunlar:

Türkiye’den: Selin Melek Aktan (Ressam), Dilara Şahin (Ressam), Yaşar Çallı (Ressam), Çiğdem Çallı (Ressam), Bünyamin Balamir (Ressam), Tankut Bilge (Suluboya), Şekip Oğuz (Vitray), Emre Feyzoğlu (Seramik), Senem Feyzoğlu (Seramik).

Haberin Devamı

Yabancı ülkelerden: Gazanfer Bayram (Mozaik)-Makedonya, Zarko Jakimovoski (Ressam)-Makedonya, Orhan Osmani (Mozaik)-Makedonya, Ferudun Işıman (Ressam)-KKTC, Bekeyev Marat (Ressam)-Kazakistan, Staniskaw Chomiczewki (Ressam)-Polonya, Daniel Pielucha (Ressam)-Polonya, Pavel Vasilev (Heykeltıraş)-Bulgaristan, Vesela Stamenova (Ressam-akrilik)-Bulgaristan, Clavdia Chıanucci (Heykeltıraş)-İtalya. Geçen yaz Sapanca’da bu insanların arada bir aralarına karışıp, hülyalı dünyalarına dalmak, zengin simge ve keskin gözlemleri ile dolu sohbetlerine katılmak bana büyük keyif verdi.

¡ Â¡ Â¡

 I. Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’nde üretilen eserler 3-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Rahmi Koç Müzesi’nde sergileniyor. Sanatçı ile işadamı el ele verince ortaya nasıl güzellikler çıktığını görmek için bu sergiyi ziyaret etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Koloni’nin bir kitabı da yayınlanacakmış.

¡ Â¡ Â¡

Sanatçı para için yaşamaz, onun tek derdi yaratmaktır. Bunun için hayatta iken zengin olmuş, hatta rahat bir hayat sürmüş sanatçı çok azdır. Hele hele ülkemizde.

Onlara el veren Ahmet Şahin’ler sanata büyük katma değer katıyor.

Sanatçılara önemlerini hatırlatıyor.

Sağ olasın Ahmet Şahin!

Yazarın Tüm Yazıları