Medet Önlü davasının ilk duruşması ölüm yıldönümünde

Güncelleme Tarihi:

Medet Önlü davasının ilk duruşması ölüm yıldönümünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 09:37

Ankara’da öldürülen Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü ile ilgili yürütülen soruşturma sonrası dava açıldı. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması dikkat çekici bir tarihe denk geldi. 9 sanıklı davanın ilk duruşması, Medet Önlü’nün öldürüldüğü 22 Mayıs günü yapılacak. Cinayetin azmettiricisi Rus Rızvan Ezbulatov yakalanamazken, tetikçi Murat Aluç için ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Haberin Devamı

22 Mayıs 2013’te, işyerinde öldürülen Medet Önlü ile ilgili açılan davada sanıklar “tasarlayarak öldürme”, “ruhsatsız silah taşımak”, “suçluyu korumak”la suçlanıyor. Tetikçi Murat Aluç dosyanın tek tutuklu sanığı olarak yer alıyor. İddianamede cinayetti azmettiren kişi olarak adı yer alan Rus vatandaşı Rızvan Ezbulatov, Ömer Peltek, Mehmet Akif Cömert, Aluç’u bir buçuk yıl evlerinde saklayan Ömer, İbrahim, Hakan Şimşek ile Mehmet Kara ve Cihan Çetinkaya davanın sanıkları arasında yer aldı.

Medet Önlü davasının ilk duruşması ölüm yıldönümünde
'MEDET ÜNLÜ'YÜ BİR MİLYON DOLAR İÇİN ÖLDÜRTTÜK'

İLK DURUŞMA ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE
Savcı Ali Alper Saylan’ın 16 Mart günü tamamladığı iddianame Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, ilk duruşma için 22 Mayıs’a gün verdi. 22 Mayıs, Medet Önlü’nün 2 yıl önce öldürüldüğü günün yıldönümü aynı zamanda. Önlü Ailesi’nin avukatları durumu mahkeme ile paylamaları sonrası, ‘Tesadüfen oldu isterseniz başka bir gün belirlensin’ yanıtı aldı.

Haberin Devamı

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
İddianamede, Önlü’yü ofisinde vuran ve cinayeti işlediğini kabul eden Murat Aluç, azmettirici Rızvan Ezbulatov, Ömer Peltek, İbrahim Şimşek, Mehmet Akif Cömert hakkında tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Diğer sanılar için ise “suçluyu korumak” 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

KUYUMCU: KİMSEYE PARA VERMEDİK
Soruşturma dosyasına giren tanık ifadelerinden birinde, Murat Aluç’un, cinayet sonrası 40 bin doları İstanbul Çemberlitaş’ta bulunan bir kuyumcudan aldığı bilgisi yer aldı. Anılan ifadede, Aluç’un, söz konusu paranın yarısını kendisinin, kalan kısmını ise Ömer Peltek’in aldığı kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, ünlü kuyumcunun ortağı S.Ü.’nün de ifadesine yer verildi. S.Ü. tanık olarak verdiği ifadede 40 bin dolarlık ödemeyi kimseye vermediklerini, Murat Aluç’u ise tanımadığını kaydetti.

SANIKLARDAN BAZILARI FİRARİ
Savcı iddianamede yakalanan Murat Aluç ve ona yardım eden şüphelilerle ilgili davanın yanı sıra soruşturmanın kaçak konumunda olan şahıslarla ilgili bölümünün devam ettiğini ifade ederek tefrik kararı verdi. Ayırma kararı verilen dosyada 34 kişinin adı yer aldı. Firari konumda bulunan Celal A., Erdem G. Ve Valeriya D. İçin yeni bir soruşturma numarası verildi.

Haberin Devamı

Medet Önlü davasının ilk duruşması ölüm yıldönümünde
MEDET ÖNLÜ CİNAYETİNİN TETİKÇİSİ, SUÇ MAKİNESİ!

AV. DOĞAN: KUŞKULARIMIZ VAR
Önlü Ailesinin avukatı Erdal Doğan, ‘tesadüf’ olduğu söylenen ilk duruşmanın cinayetin ikinci yıl dönümüne konulmasının dikkat çekici olduğuna işaret etti. Av. Doğan konu ile ilgili açıklamasının devamında “Azmettirici Rızvan Ezbulatov’u tanıyan kuyumcuyla ilgili kısım soruşturmada üstünkörü geçildi. Yine, Ezbulatov’u tanıdığı anlaşılan Ulus’daki ünlü cafenin sahibiyle ilgili soruşturmada hiçbir şey yapılmadı. Soruşturmanın ilk savcısı Serdar Coşkun, Ezbulatov hakkında bilgi için cezaevi yönetimlerine talepler yapmıştı. MİT'ten ve ilgili kurumlardan bilgi istemişti. Yine kuyumcu hakkında da ilgili kurumlara taleplerde bulunmuştu. Ancak bunların hemen sonrasında savcının değişmiş olması ve yeni gelen savcının günler içinde hızlıca iddianameyi yazıp davayı açması kuşkulara yol açıyor. Öte yandan, çoğunluğu Türk olan ve Türkiye'de saklanan suç şebekesinin nerdeyse tüm elemanlarının elini kolunu sallayarak dolaşıyor oluşu belli kurumlarca korunduklarına dair kuşkuları güçlendiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Medet Önlü davasının ilk duruşması ölüm yıldönümünde
ÇEÇEN İŞ ADAMI MEDET ÜNLÜ SUİKASTİNDE FLAŞ GELİŞME

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!