Meclisten Kocamaz’a ret

Güncelleme Tarihi:

Meclisten Kocamaz’a ret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2017 10:38

Meclisten Kocamaz’a ret

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yüzde 10 hisse ile Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı için Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmesi ile ilgili teklif reddedildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda, idare tekliflerine ait 2, komisyon raporlarına ait 39 olmak üzere toplamda 41 madde görüşüldü.
Tarsus İlçesi’nde Baharlı ve Ağzıdelik mahallelerinde bulunan bin 629 dekar hazine arazisi üzerinde oluşturulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yüzde 10 hisse ile Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı, ortaklık ve katkı payı gibi iş ve işlemler için Başkan Kocamaz’a yetki verilmesi ile ilgili madde reddedildi. Maddenin reddedilmesi üzerine söz alan Kocamaz, şunları söyledi:
"Bunun bizim teklifimiz olmadığını herhalde hepiniz biliyorsunuz. Bu daha önceden yapılan bir çalışma. Ama bu çalışmada dendi ki; Büyükşehir Belediyesi de yüzde 10 katılsın. Katılsın ya da katılmasın bu işin yapılması önemli. Yani bir şeyi yaptırmamak için bir karar alınıyorsa, bu Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmaz. Bizim görevimiz vatandaşa verdiğimiz sözlerin yerine gelmesi. Bu kentin önünü açarak, o bölgede muzla ilgili ve örnek bir seracılık bölgesi yapmak istiyorlar. Bize böyle bir talep geldi. Biz de Büyükşehir Belediye yönetimi olarak bu işe sıcak bakacağımızı söyledik. Siz engellerseniz biz de bunu her yerde söyleriz. ‘CHP ve AK Parti’nin engellemesi ile bu proje gündemden kaldırılmıştır’ deriz."
FESTİVALE 1 MİLYON
Bu arada, Mersin’de 11-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ için Büyükşehir Belediyesi’nden 1 milyon TL maddi destek alınması teklifi, oy birliğiyle kabul edildi.

MERSİN, (DHA)
ME(ME/EŞ)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!