Meclis'ten Aliağa ve Urla kararı!

Güncelleme Tarihi:

Meclisten Aliağa ve Urla kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 22:08

Meclis'ten Aliağa ve Urla kararı!

Haberin Devamı

 

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi, Aliağa Belediyesi'nin satışa çıkardığı deniz kenarındaki 597 bin metrekarelik araziyi satın alma kararı aldı. Meclis İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın Urla'daki ticaret imarı bulunan arazisinin imar planlarına yaptığı itirazı kısmen kabul ederek konut yapılmasının önünü açtı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı ilk toplantısında ikisi oybirliği biri oy çokluğuyla alınan üç karar damgasını vurdu. İlk karar Aliağa'yla ilgili önerge üzerine alındı. Kent gündeminde 1 haftadır tartışılan Aliağa Çaltıdere'deki 597 bin metrekarelik deniz kenarındaki arsanın Ailağa Belediyesi tarafından Encümen'den satmak istemesine CHP ve AK Parti İlçe teşkilatı tepki gösterdi. Arsanın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması önerildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun buna olumlu yaklaşması Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın da yeşil ışık yakması üzerine konu bu akşam (Pazartesi) Meclis gündemine geldi. Başkan Kocaoğlu, konuyla ilgili yaptığı konuşmada "Aliağa'daki bu arazi 1/25000'lik planlarda yeşil alan da rekreasyon alanı da yapılabilirdi. Aliağa Belediyesi Başkan yardımcıları, bürokratlar rekreasyon alanı yapılması önerisinde bulundu. Biz de rekreasyon alanı olarak planlara işledik. Arazinin Bir kısmı sit, bir kısmı kıyı kenar çizgisinde kalıyor. 1/1000'lik planlar bize geldi. Bugün yarın geçecek. Ancak Encümen'den satış kararı alınmış. Bunun için Meclis kararı alındıysa sorun yok. Ama Encümen'den satış kararı alınmış. Çelişki var. Encümen'den satıyor, Meclisten geçirmesi gerektiğini söylüyor. Sözün özü; bizim fazla paramız yok. Ama Aliağa'da biz böyle bir nadide mülkü, madem Aliağa Belediyesi'nin paraya ihtiyacı vardı. Projesi varsa onu da alalım. Rekreasyon alanı yapalım hemşerilerimize sunalım dedik. Biz bunu yapalım mı yapmayalım mı? Bunu meclisin onayına sunuyoruz Toplam bedeli 14 milyon 866 bin 380 TL 54 kuruş olarak hesaplanmış" dedi. Meclis oybirliğiyle arsanın satın alınması konusunda karar aldı.
DEMİRTAŞ'IN URLA ARAZİSİ PLANLARINA İTİRAZINA KISMİ KABUL
Meclis'te İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın Urla Bademler'deki arazisini de kapsayan 1/5000 ölçekli planlara yaptığı itiraz görüşüldü. Demirtaş'ın planlarda ticaret alanı olarak gösterilen arazisiyle ilgili yaptığı itiraz kısmen kabul edildi. Arazinin planı tercihli ticaret ve konuta dönüştürüldü. İtirazları diğer kısımları ise reddedildi. Konu Meclis'te tartışmaya neden oldu. Demirtaş'ın 200 dönümlük arazisine konut yapabilmesinin önü açıldı. AK Parti önergeye ret oyu kullandı. Karar oyçokluğuyla geçti. AK Parti Sözcüsü Ali Kökoğuz, "Burada bir kişiye rant kazandırılıyor. 1/25 bin ölçekli imar planındaki plan notlarına aykırı işlem yapılmaktadır. Hukuk bozar ya da bozmaz. Ama kamuoyu önünde kara bir leke olarak kalacaktır. Dürüst başkan olarak bir imaj yaptınız. Lütfen karizmanızı zedelemeyin. Bu imar planına aykırı işlemin buradan geçmemesi gerekiyor" dedi. Başkan Kocaoğlu ise, "Ben bu planlara bakarken tüm samimiyetimle kim itiraz etmiş kimin nesi varmış diye bakmadım. 13 buçuk senedir de bakmıyorum. 4 bin dönüm civarındaki yerdeki itirazları değerlendiriyoruz. Biz böyle baktık. Yan parselde de ondan çok daha büyük ticaret alanı var. O insanlar da itiraz etmiş. Turizm alanları olanlar da itiraz etmiş. Biz de bu plan çalışsın vatandaş mağdur olmasın dedik. Turizm adası olan yerlerde 1/25000'likte bir değişiklik yapıp sonra 1/5000'lik planı getirmemiz gerekiyor. Turizmde de ticarette de aynı şeyi yapıyoruz. Siz tabi ki karşı çıkabilirsiniz. Ama biz bunu bu şekilde uygun gördük. Ahmet Efendi'nin işi olarak bakmıyoruz. Benim nasıl durduğum belli. Bir kişinin hakkını yemiyoruz. Zarar vermiyoruz" açıklamasını yaptı. Kökoğuz da, "Ama bir kişiye de rant kazandırıyorsunuz" cevabını verdi. Kökoğuz ise konuyla ilgili dava açacaklarını söyledi.
BAYRAMDA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ
Meclis ayrıca Kurban Bayramı süresince, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu ulaşım araçlarında (Havaalanı, Baykuş, Bilet 35, Aylık Bilet ve Yerleşke Öğrenci Tarifesi hariç) yüzde 50 indirimli tarife uygulanması, kabristan ziyaretleri için tahsis edilen toplu ulaşım araçlarından bayram günleri ücretsiz faydalanılması kararı aldı.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!