'Mecliste'ki yalakalar' davasına ret

Güncelleme Tarihi:

Meclisteki yalakalar davasına ret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2001 16:08

MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu`nun, bir toplantıda, "Meclis`te yalakalar var" dediği iddia edilen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım aleyhine açtığı 10 milyar liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Haberin Devamı

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde görülen davanın bugünkü kararduruşmasına, davacı Tekelioğlu`nun avukatı Müge Özdemir ile davalı Yıldırım`ın avukatı Tayfun Bülbül katıldı.

Avukat Özdemir, eski iddialarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini, Avukat Bülbül ise davanın reddini istedi. Yargıç Yılmaz İğrek, davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin, geçen Nisan ayında 350 oda ve borsa başkanının katılımıyla Ankara Hilton Oteli`nde gerçekleştirdiği toplantıda, Mehmet Yıldırım`ın da bir kyaptığı belirtilerek, konuşmasında, ``Beş genel başkanın seçtiği yalakalık yapan insanlar Meclis`e gelmiş. Size kimseden fayda yok`` dediği, bu sözlerinin basına yansıdığı kaydediliyordu.

Haberin Devamı

Dilekçede, TekelioÄŸlu, kiÅŸilik haklarına saldırı olduÄŸu iddiasıyla Yıldırım`dan 10 milyar lira manevi tazminat talep ediyordu.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!